Sådan fejlfindes en WiFi-netværksforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontrollér, at din trådløse router er tilsluttet og tændt, hvis din computer ikke ser nogen tilgængelige Wi-Fi-netværk. Til de bedste resultater skal du slutte enheden direkte til en stikkontakt i stedet for at bruge et forlængerkabel.

Sørg for, at den trådløse router er tilsluttet til dit internetmodem ved hjælp af det medfølgende Ethernet-kabel, hvis du ikke har en alt-i- en enhed, og din computer ser et Wi-Fi-netværk, men kan ikke komme online. Routeren kan sende et Wi-Fi-signal, men signalet kan muligvis ikke bære nogen internetforbindelse, hvis routeren ikke er tilsluttet din internet.

3.

Fjern eller sluk for andre trådløse enheder i nærheden af ​​routeren, hvis du kan få online ved hjælp af Wi-Fi-signalet, men oplev svingende hastigheder. Sådanne anordninger kan forårsage interferens, som f.eks. Mikrobølger, trådløse telefoner og trådløse babymonitorer, ifølge Laptop Magazine.

4.

Genstart din computer. Dette kan hjælpe med at løse et utal af forbindelsesproblemer i forbindelse med softwarekonflikter på din bærbare computer eller skrivebord, ifølge PC World-magasinet.

5.

Bekræft dit trådløse netværksadgangskode, hvis Wi- Fi-forbindelse er passwordbeskyttet. Indtastning af en forkert adgangskode kan enten blokere dig fra at deltage i netværket eller holde dig ude af at surfe på internettet, når du har været med. Hør din routerdokumentation for produktspecifikke oplysninger om indstilling eller ændring af en adgangskode, eller kontakt netværksadministratoren, hvis du bruger en Wi-Fi-forbindelse, der drives af en tredjepart.

Tips og advarsler

  • De gratis trådløse routere leveret af internetudbydere er 'notorisk flaky' til Molly Wood, administrerende direktør for CNET TV. Hun anbefaler at købe en tredjepartsrouter, hvis du stadig oplever Wi-Fi-problemer.
  • Wi-Fi-netværk findes almindeligvis i offentlige rum som caféer, boghandlere og biblioteker, og også i private rum som boliger og kontorer. Trådløst netværk tilbyder flere fordele i forhold til kablet netværk, herunder evnen til at surfe på internettet uden at være begrænset af kabler. Hvis du ikke kan komme ind på dit Wi-Fi-netværk eller opleve problemer som lave hastigheder, skal du fejlsøge din netværksforbindelse for at hjælpe med at løse almindelige underliggende problemer.