Sådan indstilles en trådløs kanal

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indtast din IP-adresse til din trådløse router i adressefeltet på din internetbrowser. Tryk på 'Enter'. Hjem trådløse routere bruger IP-adresser reserveret til privat netværk, hvoraf mange er ens til '192.168.1.1.' Indtast administratorens brugernavn og kodeord for at indtaste routers konfigurationsside. Klik på 'OK'.

2.

Klik på 'Wireless 'sektion af routeren' s administration side. Gå til det trådløse underafsnit, som giver dig mulighed for at ændre grundlæggende trådløse indstillinger, f.eks. Indstilling af kanalen.

3.

Find sektionen mærket 'Trådløs kanal.' De fleste router konfigurationssider indeholder en rullemenu med indstillinger for trådløs kanal, som du kan indstille til at bruge til din internetforbindelse. Vælg et kanalnummer fra rullemenuen Trådløs kanal. Gem dine indstillinger, når du er færdig.

4.

Test din internetforbindelse for at afgøre, om der opstår interferens på den trådløse kanal, du har angivet. Kig efter netværks timeouts, dårlig signalstyrke, langsomt læsning af internetsider og generel dårlig præstationer af din forbindelse. Skift til en anden trådløs kanal, hvis det er nødvendigt.

Tips og advarsler

  • Indstil din router til at fungere på en trådløs kanal, der er længst fra kanal 6 er standard for de fleste hjemme routere;
  • Skift din WiFi-kanal, hvis du oplever forstyrrelser fra husholdningsvarer, såsom trådløse telefoner, mikrobølgeovne og babymonitorer.
  • Prøv at ændre din routerens trådløse antenne eller flytte routeren til en mere central placering i bygningen som et alternativ til at forbedre dit WiFi-signal og tilslutning.
  • Forbedring af Wi-Fis internetforbindelsestyrke eller -signal er ofte grunden til at indstille en trådløs kanal til en anden kanal end standard. Mange routere, som f.eks. WiFi-routere i hjemmet, bruger 2,4 Gigahertz-serien, når de sender ud af trådløse signaler. Desværre er dette kanalen fra mange andre almindelige husholdningsartikler. Men WiFi-routere leveres normalt med op til 11 kanaler, som du kan forsøge at indstille i et forsøg på at forbedre din internetforbindelse.