Sådan opretter du en bærbar computer til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ethernet-kabel

1.

Tænd din bærbare computer.

2.

Slut et Ethernet-kabel til dit bredbånd Internet modem. De fleste internetmodemer har kun et Ethernet-stik på deres bagpanel, så bekymre dig ikke om at tilslutte kablet til det forkerte sted.

3.

Slut det samme Ethernet-kabel til din bærbare computer. De fleste bærbare computere har kun et Ethernet-stik på deres bagpanel, så sørg for ikke at tilslutte kablet til det forkerte sted. Når du har foretaget denne forbindelse, bliver din bærbare computer automatisk forbundet til internettet.

Trådløst netværk

1.

Klik på ikonet 'Trådløst' i din computers computerbakke. Dette ikon er altid i din systembakke, medmindre du manuelt deaktiverer den i 'Indstillinger' på din computer.

2.

Klik på navnet af den trådløse internetforbindelse du gerne vil have din bærbare computer til at bruge.

3.

Klik på 'Connect'. Hvis navnet på den trådløse internetforbindelse har et hængelåsikon ud for det, skal du nu indtaste et kodeord, før din bærbare computer kan bruge den forbindelse. Når du har indtastet adgangskoden (eller hvis der ikke kræves adgangskode), bliver din bærbare computer nu forbundet til internettet.

Hvis du vil forbinde din bærbare computer til internettet, har du to forskellige muligheder. Alle bærbare computere leveres med indbyggede trådløse adaptere, så du kan oprette forbindelse til trådløse internetnetværk. Hvis du ikke har et trådløst internetnetværk i dit hjem, skal du bruge et Ethernet-kabel til fysisk at forbinde din laptop til et internetmodem for at oprette en kablet bredbåndsforbindelse. Begge muligheder kan udfyldes om få minutter.