Sådan vælger du mellem kabel internet service og DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om du har en hjemme telefonlinje i dit hus, eller om du vil være villig til at tilføje en, hvis du ikke gør det. DSL kræver en telefonlinje i dit hus for at forbinde dig til internettet. Hvis du ikke har en telefonlinje og ikke er villig til at tilføje en, er en forbindelse via DSL-teknologi umulig.

2.

Kontroller tilgængeligheden af ​​DSL i dit nabolag. Gå til webstedet for en DSL Internet-udbyder, som du tænker på at komme i brug med og klik på 'Tjek tilgængelighed.' Indtast i din adresse for at se, om det er fysisk muligt at få en DSL-forbindelse i dit hjem. er ikke tilgængelig på grund af fysiske begrænsninger i dit nabolag, har du intet andet valg end at gå med kabel internet service.

3.

Overvej prisen. Hvis begge muligheder er tilgængelige for du ser på hvor meget hver pris vil koste dig om måneden. Da kabel-tv-tjenester også tilbyder kabel-internet-service, kan du ofte få rabat, hvis du bestiller begge tjenester fra samme firma. DSL-udbydere kan muligvis ikke tilbyde nogen form for sammenlignelig rabat, hvilket vil betyde, at prisen pr. måned bliver større.

4.

Sammenlign hastighederne. DSL Internet service tilbyder hastigheder langt højere end internettet, men ikke næsten lige så højt som kabel internet. Hvis du bare skal have online og tjekke din email, vil DSL være mere end fint til disse formål. Men hvis du planlægger at overføre store filer via internettet eller køre din egen webside eller virksomhed, vil kabel definitivt være den hurtigere og mere pålidelige mulighed for de to.

Kabel og DSL er to typer internetforbindelser, der er klassificeret som 'bredbånd'. Udtrykket 'bredbånd' angiver, at du forbinder til internettet med høje hastigheder. Da kabel og DSL Internet begge forbinder din computer med internettet ved hjælp af forskellige teknologier, skal du tage stilling til hvilken type forbindelse du gerne vil købe, før du faktisk tilmelder dig en eller anden type servicekontrakt med en udbyder.