Definition af VoIP-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Arkitektur

Som det fremgår af definitionen er VoIP-netværk de konvergerende punkter i computerbaserede internetnetværk og offentlige telefonnetværk (PSTN). Af denne grund indeholder de alle nødvendige elementer til sammenkobling af to gigantiske netværk. Typisk består et VoIP-netværk af gateways (interconnecting elements), der forbinder VoIP-netværket med en PSTN og en internetudbyder, signaleringselementer og dataservere, der er sammenkoblet med hinanden for at levere VoIP-tjenester til kunder gennem enheder kaldet kundelokaludstyr (CPE). Normalt er en CPE en IP-telefon eller en computer, som er identificeret ved hjælp af dens IP-adresse, i stedet for et telefonnummer.

Funktioner

Når en kunde indleder et opkald i et VoIP-netværk, vurderes det først Den tilsigtede modtager er en computer (placeret over internettet) eller en telefon (placeret i en PSTN). Hvis modtageren ligger inden for et computernetværk, overføres de talesignaler, der stammer fra kundens ende, via et serviceudbydernetværk til modtagerens ende. I dette tilfælde rejser signalsignaler med prioritet sammen med andre datasignaler fra forskellige andre computernetværk over tjenesteudbyderens netværk. I modsætning hertil, hvis den tilsigtede modtager er i en PSTN, er talesignaler fra kundens ende overføres til en gateway-telefoncentral, som fører dem hen imod den tilsigtede telefon via en lokal udveksling.

Protokoller

Ethvert netværk, der eksisterer, skal følge nogle standardregler og regler for at initiere og opretholde kommunikationssessioner. Denne påstand gælder for VoIP-netværk, som også indeholder forskellige protokoller til at udføre tale- og dataoverførselsoperationer. Disse protokoller definerer måden, hvorpå opkald over et VoIP-netværk stammer fra og afslutter. De mest anvendte VoIP-protokoller omfatter Session Initiation Protocol (SIP), H.323, Media Gateway Control Protocol (MGCP), Internet Protocol Multimedia Subsystem (IMS) og Real-Time Transport Protocol (RTP).

Applikationer

I øjeblikket anvendes VoIP-netværk på mange områder inden for erhvervsliv og privat kommunikation. Ansøgningerne kan dog klassificeres i tre typer: privat, corporate og serviceorienteret. Private applikationer bruges normalt af boligbrugere, små virksomheder og lignende småskala elementer. Virksomhedsapplikationer implementeres af større organisationer, der omdanner deres telefonnet til et VoIP-netværk og forbinder til alle eksterne netværk gennem det. I modsætning hertil er serviceorienterede applikationer af VoIP-netværk kun praktiseret af de organisationer, der arbejder for at levere en kommunikationsbackbone til store industrier, byer, lande mv.

Fordele

Fordele forbundet med VoIP-netværk vises normalt i Rammen for finansielle og teknologiske fremskridt. Fordi VoIP-netværk gør brug af billigere internet- og computernetværk til at levere talesignaler, gør de omkostningerne ved at ringe inden for / uden for landet / regionen meget lave. Desuden er robustheden i forbindelse med computernetværk ikke til stede i typiske telefonnetværk, som bruger dedikerede switchkredsløb til at overføre stemmesignaler. Derfor giver VoIP-netværk specifikt nogle af følgende fordele: lave omkostninger, synkron opkald, datasikkerhed og pålidelighed. Voice over Internet Protocol (VoIP) er et generisk udtryk, der anvendes til teknikken til at levere talesignaler over internettet via internetprotokol (IP) teknologi. Denne definition er imidlertid meget bred og omfatter mange detaljer vedrørende forskellige teknologiske elementer. Disse elementer er en del af et enkelt netværk, der fungerer som et samspil mellem stemmeorienterede telefonnet og dataorienterede (IP-baserede) computernetværk. Derfor er et sådant netværk bredt kendt som et VoIP-netværk, hvilket er et netværk, der gør brug af internettet til at levere stemmesignaler til de tilsigtede modtagere placeret i enten telefon- eller computernetværk.