Sådan lærer du om internetindstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Overvej dial-up Internet, hvis du er en afslappet internetbruger og ikke vil bruge op til $30- $50 pr. måned for en bredbåndsforbindelse. Fra april 2010 er flertallet af tilgængelige computere leveres stadig med interne opkaldsmodemmer, der er installeret i dem. For at få dig tilsluttet en opkaldsforbindelse, behøver du kun en telefonledning og en telefonlinje i dit hjem.

2.

Se på kabel eller DSL Internet, hvis du vil have din computer tilsluttet til internettet til enhver tid og med høje hastigheder. Kabel- og DSL-internet betragtes begge som 'bredbåndsforbindelser', hvilket betyder at du vil få hastigheder, der er meget højere, end du måske kunne håbe på at få med opkaldsforbindelse. Du skal købe et DSL- eller kabelmodem, som typisk lejes fra din internetudbyder for et månedligt gebyr. DSL vil kræve dig at have en telefonlinje i dit hjem, mens kabelinternet ikke vil.

3.

Overvej satellitinternet, hvis du er i et landområde eller et andet område i det land, hvor man får kabel- eller DSL-forbindelse, er simpelthen ikke muligt. Satellit Internet kræver en parabolantenner til at blive installeret til dette formål på siden af ​​dit hjem. Selv om dette først vil være dyrere end kabel eller DSL, vil det gøre det muligt for dig at få bredbåndsinternetadgang overalt på planeten (selvom du er på et skib til søs).

4.

Se i servicepakker. Ofte vil kabel og DSL (og visse satellitudbydere) tilbyde månedlige rabatter, hvis du får en række tjenester via samme firma samtidig. Det kan f.eks. være at få en internetforbindelse, tv-service og hjemme telefonlinje installeret. Hvis du har brug for alle tre af disse ting, kan du spare dig for mange penge i det lange løb ved at lede efter en månedlig pakkeaftale.

Hvis du endelig har besluttet at tage springet, deltage i resten af ​​verden og få din computer tilsluttet til internettet, vil du hurtigt finde ud af, at du har en række muligheder for, hvordan du gør det. Der er et par forskellige typer af teknologier, der forbinder din computer med internettet, og hvilken du skal vælge, vil være baseret på ting som hvor du bor, hvilken type computer du har, og hvor meget du er villig til at betale om måneden.