Sådan oprettes startkataloger i Windows 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen på 2003-maskinen. Vælg 'Kontrolpanel' fra listen over menupunkter.

2.

Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer'. Dobbeltklik på ikonet 'Active Directory Users and Computers'. Dette område i kontrolpanelet er hovedkonsollen for alle domænekonfigurationerne på Windows 2003-maskine.

3.

Klik på 'Brugere' -mappen i venstre side af vinduet . En liste over brugere, der er konfigureret på domænet, vises i afsnittet om højre detaljer. Højreklik på en bruger i detaljerne og vælg 'Egenskaber'. Et nyt vindue åbnes. Dette vindue er hvor du kan ændre indstillinger for hver bruger på domænet.

4.

Klik på fanen 'Profil'. Indtast en mappebane i afsnittet 'Hjemmemappe'. Hvis mappen ikke eksisterer, opretter Windows 2003 biblioteket for dig, når indstillingerne gemmes.

5.

Klik på knappen 'OK'. Dette gemmer indstillingerne. Næste gang brugeren logger ind på Windows 2003-domænet, oprettes et netværksdrev til hjemmemappen.

Hjemmapper giver dine brugere et privat område, hvor de kan gemme mapper til et netværksdrev. Denne mappe er normalt placeret på en netværksserver og sikkerhedskopieret for at undgå tab af data. Windows 2003-serverplatformen giver administratorer de nødvendige værktøjer til at oprette hjemmekataloger til brugere og er et operativsystem, der bruges på servere i små til store virksomheder. Brug af kontrolpanelet kan administratorer hurtigt oprette hjemmapper og tilladelser.