Betydningen af ​​dataoverførselshastigheden i computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Måling af dataoverførselshastighed

Dataoverførselshastigheder på computernetværk måles i bit per sekund (bps) eller bytes per sekund (Bps), med en byte svarende til 8 bits. Megabits (1 million bits) pr. Sekund er skrevet som Mbps, og gigabytes (1 milliard bytes) pr. Sekund betegnes som GBps. Et Ethernet lokalnetværk (LAN) kan indeholde dataoverførselshastigheder på 10 Mbps, mens nogle internetservere kan prale med dataoverførselshastigheder, der måles i GBps.

Dataoverførselshastighed og båndbredde

Mange udtryk brugt i forhold til computere og netværk kan være forvirrende eller vildledende. Et eksempel er udtrykket båndbredde. Selvom det generelt er så god at have så stor båndbredde som muligt, og at have større båndbredde svarer ikke til tilsvarende dataoverførselshastigheder. Båndbredde er en måling af den potentielle mængde data, der kan overføres i en given tidsramme, mens dataoverførsel hastighed er den faktiske mængde data, der overføres.

Faktorer, der kan påvirke dataoverførselshastigheder

Selvom mange ting kan medføre langsomme dataoverførselshastigheder, pakke tab - manglende en eller flere overførte pakker for at nå frem til deres destinationer - er en fælles skyldige. Dropte pakker skaber jitter i videoer, jitter og huller i lyd, uforståelig tale og endda totalt tab af signal. Nogle årsager til pakke tab er overbelastede routere og switches, defekte links og internetudbydere (internetudbydere ) Overskrivning af deres servicefunktioner. Ukorrekt konfigurerede pc'er - dem med utilstrækkelig hukommelse og processorer - kan også påvirke dataoverførselshastighederne negativt.

Problemer forårsaget af dårlige dataoverførselshastigheder

T han problemer, der opstår ved langsom dataoverførselshastighed i computernetværk, spænder fra de ikke så alvorlige - lange ventetider for forbindelser og downloads - til de mere presserende, som f.eks. den fuldstændige manglende evne til at downloade på grund af uendelige anmodninger om videresendelse af tabte pakker. Dårlig dataoverførselshastighed under en vigtig videokonference kan hæmme kommunikationen alvorligt, og det kan medføre, at vigtige oplysninger ikke leveres, hvilket kan påvirke kritiske beslutninger.

Forbedring af dataoverførselshastigheder på computernetværk

Dataoverførselshastighederne i computernetværk har en tendens til at forbedre med bedre båndbredde management. Virksomheder kan drage fordel af tjenester, der giver cachelagring af ofte tilgængelige websider, etablere spejlsider, der kræver færre humle og reducere båndbreddeintensive elementer som video. Mere sofistikerede tilgange bruger 'kompression' teknikker, der minimerer trafik. Dataoverførselshastighed er den hastighed, hvormed data kan overføres mellem enheder. Jo hurtigere denne proces opstår, jo større er 'gennemstrømningshastigheden' og i sin tur jo større effektiviteten af ​​dataoverførslen. Modemer, scannere, printere, harddiske og mange andre elektroniske enheder har denne rating.