Sådan installeres en Active Directory på en Windows 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tryk på 'Ctrl' -tasten. Mens du holder denne nøgle, skal du trykke på 'Alt' og 'Del' på tastaturet. Dette åbner en dialogboks. Vælg 'Logoff' fra listen over muligheder. Den næste skærm, der vises, er en login skærm. Indtast et brugernavn og adgangskode, der har administratorrettigheder, og klik på 'OK'.

2.

Klik på 'Konfigurer denne server' på åbningsskærmen. Dette åbner en menu med muligheder for en Windows 2000-server. Klik på 'Næste'.

3.

Indtast et domænenavn i tekstskærmens følgende skærm. Domænenavnet er konfigureret som det unikke navn for netværket. 'for at navigere til den næste skærm. Indtast udvidelsen til dit domænenavn. For eksempel er' .com ',' .net 'og' .org 'gyldige domæneudvidelser. Klik på' Næste '.

4.

Indsæt Windows 2000 installations-cd'en, når du bliver bedt om det. Windows 2000-guiden installerer Active Directory og de standardindstillinger, der er nødvendige for netværket, herunder DNS- og IP-adresseoplysninger. Klik på knappen 'Afslut' på den endelige skærmen.

5.

Genstart computeren. Når Windows 2000 er installeret Active Directory, bliver du bedt om at genstarte maskinen, inden ændringerne træder i kraft.

Active Directory leverer et Microsoft Windows-netværk med klient-server-autentificeringstjenester. Den indeholder alle tilladelser til netværksbrugere, enheder og computere. Systemet indeholder de privilegerede komponenter til netværket, hvilket giver en bedre måde at sikre, at uautoriserede maskiner og brugere ikke har adgang til netværksressourcer. Du kan installere Active Directory på en Windows 2000-server for at levere disse tjenester til et Windows 2000-netværksmiljø.