Sådan installeres og konfigureres Exchange Server i Windows 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at Microsoft Windows 2000 Service Pack 1 er installeret på din computer, før du konfigurerer Exchange-serveren. En Internet Information Server (IIS) skal også installeres på forhånd.

2.

Log ind på din computer med administratorrettigheder og sørg for at du kører et domænenavnssystem (DNS ).

3.

Indstil Active Directory ved at klikke på knappen 'Start' og derefter klikke på 'Programmer'. Klik på indstillingen 'Administrative værktøjer' og klik derefter på 'Konfigurer din server'.

4.

Klik på 'Active Directory' og klik derefter på ' Start 'mulighed. Klik på 'Domænecontroller for et nyt domæne' og opret domæner for at opfylde dine præferencer.

5.

Indtast navnet på det domæne, du har registreret, og vælg derefter steder hvor du vil gemme databaserne. Opret en administratoradgangskode og accepter alle indstillingsændringer ved at trykke på knappen 'Næste'.

6.

Indsæt Exchange Server 2000 installations-cd'en i cd-rom-drevet på din computer til Start installationsprocessen. En pop op-dialogboks vises derefter på skærmen.

7.

Klik på indstillingen for at acceptere licensaftalen og derefter klikke på 'Næste'. Indtast serienummeret på CD-emballagen, og klik på knappen 'Næste' igen.

8.

Kontroller, at 'Typisk konfiguration' er valgt, og klik derefter på 'Opret en ny Exchange Organization' fra skærmbilledet Installationstype. Klik på 'Jeg accepterer' og klik på 'Næste' knappen.

9.

Klik på knappen 'Næste' og hele tiden for installations- og konfigurationsprocessen at færdiggøre. Klik på 'Afslut' -knappen, og din server vil blive oprettet.

Microsoft Windows Exchange Server 2000 bruges ofte i virksomheder til flere computere, så brugerne får adgang til delte mapper og filer og kommunikerer via programmer som Microsoft Outlook. For at konfigurere serveren skal du have administratorrettigheder, og du skal oprette en aktiv mappe til alle de computere, der skal bruge serveren.