Sådan opsættes et hjemmenetværk med trådløse og kablede computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut kablede computere til Ethernet-portene på bagsiden af ​​routeren. Gå til 'Start', og højreklik derefter på 'Denne computer'. Vælg 'Egenskaber'. Gå til fanen 'Computer Name', og klik derefter på 'Change.' Indtast eller noter arbejdsgruppenavnet. Klik på 'OK'.

Konfigurer routerens trådløse indstillinger. Denne procedure varierer fra router til router. Find afsnittet 'Trådløse indstillinger'. Du skal have tre indstillinger at indtaste: SSID, netværksnøglen og sikkerhedsindstillingerne. SSID er navnet på netværket, netværksnøglen er adgangskoden, og sikkerhedsindstillingerne forhindrer uautoriserede brugere i at få adgang til netværket.

3.

Højreklik på ikonet for trådløst netværk i systembakken. Det ligner en computerskærm. Vælg 'Se ledige trådløse netværk.'

4.

Vælg det netværk, der har det SSID-navn, du tidligere har angivet. Indtast netværksnøglen, når du bliver bedt om det.

5.

Gå til hver kablet og trådløs computer og bekræft Arbejdsgruppens navne er ens. Du kan tjekke dette ved at gå til 'Start', højreklikke på 'Denne computer', vælge 'Egenskaber' og gå til fanen 'Computer Name'. Klik på 'Change', hvis du skal matche arbejdsgruppens navne på tværs af netværket.

Tips og advarsler

  • Trådløse forbindelser på tværs af et netværk er langsommere end kabelforbundne forbindelser, hvilket kan føre til længere overførselstider med store dokumenter og filer.
  • Et hjemmenetværk giver dig mulighed for at kombinere trådløse og kablede computere sammen. Du kan dele filer, dokumenter, musik og mere over et hjemmenetværk. Printere og andre eksterne enheder kan også deles, hvilket gør det nemt at få udskrivning udført fra enhver computer.