Sådan tilsluttes en gammel computer til et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gem dit arbejde og sluk computeren.

2.

Tilslut kabelmodemet til koaksialstikket i din væg, hvis Du har ikke gjort det allerede.

Tilslut det korrekte kabel fra udgangen på kabelmodemet til den tilsvarende port på din pc. Hvis du forbinder via Ethernet, skal du sørge for stikket 'klikker' på plads, når du tilslutter det. Hvis du tilslutter via USB, skal du sørge for, at stikket er korrekt forbundet til USB-porten.

4.

Slut dit modem til en strømkilde, og vent på indikatorlysene på forsiden for konstant at belyse.

5.

Tænd for din pc og vent et par minutter, mens modemet genkender din computer. Start din webbrowser for at bekræfte internetadgang.

Tips og advarsler

  • Hvis det er muligt, skal du forbinde modemet via Ethernet-kablet. Ethernet-porten er designet specielt til netværkstrafik og som sådan behøver du ikke dele båndbredde med noget andet i dit system.
  • Da personlige computere vokser mere avancerede, bliver den måde, de interagerer med brugere, lettere og mere strømlinet. For ti eller 15 år siden var det ikke altid tilfældet. Forskellige forbindelsesstandarder og protokoller gjorde lejlighedsvis forbundne enheder som kabelmodemer vanskelige eller forvirrende. Heldigvis for slutbrugeren har hver computer lavet i de sidste 20 år haft mindst en USB-port (Universal Serial Bus) og / eller en Ethernet-adapter. Da disse er de eneste valgmuligheder for tilslutning af et kabelmodem til din ældre computer, er chancerne for, at du er i stand til at oprette forbindelse, meget gode.