Fordelene ved et internetnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Tilslutning af et lokalnetværk til internettet syntes en stor, kompleks og farlig indsats, men mange virksomheder og endda private brugere har i dag internetaktiverede netværk. Med moderne adgang til bredbåndsforbindelser og sikkerhedssoftware tilbyder et internetnet en række fordele, der let opvejer de få resterende sikkerhedsmæssige overvejelser.

Omkostninger

I mange år har virksomhedens operationer forbundet to fjerntliggende netværk med et dedikeret bredt netværk , eller WAN, forbindelse. Disse forbindelser krævede ofte særlige gateway-enheder og dedikerede netværksforbindelser, der kunne koste tusindvis af dollars om måneden for at drive og vedligeholde. Fordi bredbåndsinternetforbindelsespriserne er faldet siden 1990'erne, kan organisationerne nu sammenkæde to separate netværk via internettet på minimumsudgifter ifølge handelsbladet Industry Week. Ifølge Industry Week kan et korrekt optimeret internetnet spare meget ved at reducere kravene til specialiseret hardware og software.

Ressourcer

Når organisationer brugte traditionelle WAN-teknologier til at forbinde to netværk sammen, gav den resulterende WAN Kun tilgængelighed mellem de to sammenkoblede netværk. Som følge heraf var brugere af sådanne netværk begrænset til at gennemse filer og data i virksomhedens netværk og havde ikke adgang til eksterne oplysninger. Ved at forbinde to netværk via internettet ved hjælp af moderne netværksprotokoller kan brugerne ifølge Petri IT Knowledgebase bruge både punkt-til-punkt-kredsløb til sikre filoverførsler og åben internetforbindelse. Med et link til internettet kan medarbejdere eller netværksbrugere hurtigt få adgang til rigdom af informationer, der er tilgængelige i fora, chatrum, supportwebsites, leverandørkundedatabaser og endda kommercielle webtilbud. Medarbejdere kan sende e-mail og data til kunder via internettet, og nogle organisationer bruger endda internetbaserede vejr- og nyhedstjenester til at give en strøm af aktuelle begivenheder på kontoret.

Voice Traffic

Ligesom Internetforbundne netværksbrugere kan bruge internettet til at få adgang til adskillige online ressourcer. Omkostningsbevidste brugere med tilstrækkelig båndbredde kan bruge netværket til at erstatte eksisterende eller dyre telefonudstyr. Ifølge Federal Communications Commission fungerer Voice over Internet Protocol (VOIP) teknologi ved at bryde talesamtaler i datapakker og routere disse pakker til en VOIP-gateway til oversættelse til traditionelle telefonsignaler. FCC forklarer, at Voice over Internet Protocol låser op for en række opkaldsfunktioner, der ikke er tilgængelige i traditionelle telefonsystemer, og ved hjælp af VOIP-teknologi kan det betydeligt reducere en organisations telefonudgifter ved at eliminere behovet for fjerntliggende tjenester.

Resiliency

Brugere af traditionelle dedikerede WAN teknologier er ofte afhængige udelukkende på disse links til deling af filer og informationer mellem fjernkontorer. Ifølge bredbåndsdatabaseorganisationen 8 El kan internetnetværk dog give et betydeligt højere niveau af elasticitet. Når en bruger af traditionelle WAN-teknologier oplevede en serviceafbrydelse på et WAN-kredsløb, tabte han typisk al forbindelse mellem de to tilsluttede websteder. Den enorme størrelse af internettet og tilpasningsbar karakter af internetprotokol (IP) dataoverførsel tillader derimod internettet hurtigt og automatisk omdirigere data omkring brudte links for at sikre, at den kommer til den ønskede destination.