Hvad er internetprotokommunikationstelefoni?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Internet Protocol (IP) telefoni, også kendt som Voice Over IP (VoIP), er et udtryk, der bruges til at beskrive processen med at bruge internettet til at sende og modtage taleopkald. Dette gøres ved at bruge speciel software og hardware til at oversætte talesignaler til datapakker, som derefter sendes over internettet via en internetprotokommerserver. Nogle IP-telefoni kan foretage opkald til alle telefoner, mens anden IP-telefoni er begrænset til at foretage og modtage opkald fra proprietær software.

Typer

Fra 2010 er der to hovedtyper af internetprotokoltelefoni:

Den første type er internetopkald, som giver brugerne mulighed for at sende og modtage telefonopkald over hele verden. Dette opnås ved at bruge særlig hardware, herunder en VoIP-gateway og telefoner. Hardwareen oversætter talesignalerne til data, som derefter overføres via gatewayen til internettet og derefter til internet-telefonfirmaet, som i sidste ende sender dataene via konventionelle linjer til destinationstelefonen.

Den anden type er computer til computeropkald, som giver brugerne mulighed for at sende og modtage opkald til andre brugere ved hjælp af den samme software. En bruger starter IP-telefoniapplikationen på deres computer eller mobilenhed og ringer til en anden bruger på samme tjeneste. I dette tilfælde overføres taledata via internettet til applikationens servere.

Hardware

Hardware til IP-telefoni varierer afhængigt af tjenesten. Til internetopkald skal en bruger have brug for en VoIP-gateway. telefon kan også være påkrævet, da konventionelle analoge telefoner muligvis ikke er kompatible med visse internettelefonydelser.

For computer til computeropkald kræves der normalt en computer til at foretage og modtage opkald, selv om der er nogle IP'er telefonprogrammer til mobilenheder. Der kræves også et kompatibelt lydkort samt en arbejdsmikrofon og højttalere eller hovedtelefoner.

Ledende udbydere

Vonage er et førende selskab, hvis primære forretning centrerer omkring internetbaserede telefontjenester. Store internetudbydere (ISP'er) tilbyder også IP-telefon service --- ofte markedsført som 'digital telefonservice' --- pakket med deres højhastigheds internetforbindelse. Brugere bør tjekke deres lokale internetudbydere for mere information.
< br /> Skype er et firma der specialiserer sig i IP-telefoni. Premium Skype-konti tillader brugere at foretage opkald til enhver telefon fra en Skype-aktiveret enhed. Skype-konti er gratis, og softwaren tillader brugere at lave og modtage tale- og videoopkald til enhver Skype-aktiveret enhed, men kan ikke foretage eller modtage opkald fra telefoner.

Overvejelser

Brugere, der ikke allerede har bredbånd eller gjorde ikke købe deres IP-telefon service som en del af en internetudbyder-pakke skal informeres om, at internet-telefon service kræver en højhastigheds internetforbindelse.

Selvom nogle computere til computeropkaldssoftware som Skype muligvis er tilgængelige for mobilenheder, er taleopkald ikke tilgængeligt på alle områder på grund af kontraktmæssige begrænsninger. Tjek din computer til computeropkaldsoftware på din mobilenhed for at få yderligere oplysninger. Fra og med 2010 har den udbredte tilgængelighed af højhastigheds-internet gjort Internet Protocol-telefoni et populært alternativ til traditionel telefontjeneste. Traditionel telefontjeneste transmitterer taledata via kobber telefonledninger, mens internetprotokol (IP) telefoni sender taledata via internettet. IP-telefoni er ofte billigere end traditionel telefonservice, især til langdistanceopkald. Fordi IP-telefoni overfører stemme digitalt, eliminerer den lydkvalitetsproblemer, der kan plage langdistanceopkald.