Sådan foretager du et telefonopkald fra en computer til en mobiltelefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indlæs din VoIP-software. I øjeblikket er den mest populære mulighed Skype, som er et frittstående desktop-program, der understøtter instant messaging, voice og video messaging og telefonopkald. Når du læser Skype, bliver du bedt om at oprette en brugerkonto og tilføje forudbetalt penge til at foretage telefonopkald.

2.

Slut headsettet til computeren. Headsets leveres typisk med enten en USB-stik eller to 1/8 tommer stik: en til hovedtelefoner og en til mikrofonen. Hvis headsettet har et USB-stik, skal du sætte det i en ledig USB-port på computeren, og vent et øjeblik for operativsystemet at genkende det. Hvis headsettet har to 1/8 tommer stik, skal du sætte stikket i med et hovedtelefonikon i hovedtelefonstikket på lydkortet og stikket med mikrofonikonet i mikrofonstikket. Hvis du kører et gammelt operativsystem, skal du muligvis få adgang til dets lydegenskaber for at manuelt lede lyden via headsettet.

3.

Lav et testopkald for at sikre, at headsettet fungerer korrekt. I Skype kan et testopkald foretages ved at dobbeltklikke på 'Skype Test Call' i kontaktlisten. Du skal høre en stemme, der beder dig om at tale en testmeddelelse i mikrofonen, og når du gør det, bliver din besked afspillet til dig. Hvis du ikke hører stemmen, eller din besked ikke afspilles til dig, får du adgang til lydindstillingerne ved at klikke på menuen 'Funktioner' og derefter på 'Indstillinger'. Der vises en fane mærket 'Audio Settings', som gør det muligt at teste og fejle lyden.

4.

Ring til en mobiltelefon ved at klikke på 'Ring telefoner' Indtast telefonnummeret og klik på 'Ring'. Under opkaldet viser Skype-vinduet balancen for dine midler, så du kan overvåge, hvor meget opkaldet koster. Når du har gennemført opkaldet, skal du bare klikke på 'Afslut opkald'.

Tips og advarsler

  • Hvis du hører en højlydende lyd fra dit headset, du oplever feedback. For at forhindre tilbagemelding skal du skrue ned lydstyrken for hovedtelefonerne.
  • Fra og med 2010 opkræver Skype $0,024 for opkald til mobiltelefoner i USA. Google Voice er en anden populær mulighed, men den er stadig i beta-test og er kun tilgængelig ved invitation.
  • Da det er muligt at trykke på VoIP-opkald, skal du sørge for at bruge en sikker internetforbindelse, som du stoler på .
  • VoIP (Voice over Internet Protocol) vinder popularitet som en effektiv og overkommelig kommunikationsmetode. VoIP-brugere kan placere opkald fra deres computer til andre VoIP-brugere, mobiltelefoner og fastnet. Priserne er ofte meget billigere også, selv for langdistance og internationale opkald. Mange brugere nyder især det faktum, at de fleste VoIP-tjenester er forudbetalt og ikke kræver en månedlig plan for at opretholde.