Sammenligning af CAT5e u0026 CAT6

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

I almindelig visning ser CAT5e og CAT6 kabler meget ud. Begge kommer i klare farver - gul, sort, rød, grå eller hvid - med fint print skrevet på siderne. Begge ser ud som en gummiagtig, forstørret version af en standard telefonlinje, men indersiden af ​​de to afviger lidt. En CAT6 har tykkere, tætviklede kobberledninger, som reducerer mængden af ​​interferens og støj fra eksterne forbindelser.

Kompatibilitet

Begge kabler forbinder til tidligere ældre teknologier - en funktion kendt som 'bagud' kompatibel.' En CAT5e kan forbinde til CAT5 og CAT4 teknologi, hvor en CAT6 kan klare større forbindelseshastigheder og nyere teknologi, som CAT5e ikke kan.

Installation u0026 amp; Tilslutning

Begge kabler forbinder til netværkskort på omtrent samme måde som en telefonlinje forbinder til en telefonstik. Hvert stik ser forholdsvis ud, og hver ende af kablet kan tilsluttes netværkskortet eller routeren. Når du har tilsluttet computeren, hvis alle computerdrivere er installeret korrekt, og routeren eller internetboksen ikke har nogen problemer, skal du kunne browse internettet og dele filer med andre computere, der også er forbundet til netværket.

Hastighed

Fordi CAT5e-teknologien kom før Cat6, fungerer den med en potentielt langsommere hastighed end sidstnævnte. Faktisk opgraderer CAT6-teknologien til CAT5-teknologien mere end fordoblet i CAT5e-s. Forskning på Belden.com siger CAT6-kabler fungerer med en hastighed på op til 250 MHz, mens CAT5e-kabler maksimalt ligger omkring 100 MHz. I de fleste tilfælde er disse forskelle i hastighed Det betyder ikke noget, men da dataoverførslen bliver større og mere krævende, bliver forskellen større.

Industri Standard

Fra 2009 kan CAT5e-teknologien, som er den nuværende industristandard, håndtere næsten alle dine daglige aktiviteter og overførsler.Men CAT6-teknologien skal overgå CAT5e-teknologien som industristandarden på et eller andet tidspunkt i fremtiden. Fra 2010 har store statsbygninger som retsbygninger og nogle skoler allerede begyndt at foretage omstillingen i forventning om den eventuelle ændring. h2> Prissætning Fra marts 2010 varierer priserne mellem 25 fod CAT5e-kabel og 25 fod CAT6-kabel med ikke mere end $1, med CAT5e-kabel koster $10,98 og CAT6 koster $11,98 i en førende stormagasin. På grund af manglen på prisforskel kan det være klogeste at investere i CAT6-kabel, da det i sidste ende vil erstatte CAT5e-kablet på et eller andet tidspunkt. De fleste personlige computere bygget efter 2005, især de uden en trådløs adapter, har installeret et LAN-kort (Local Area Network). Ved brug af netværkskabler og netværkskort kan computere kommunikere med hinanden, når de tilsluttes, normalt via et centralt hub kendt som en router. Forskellige kabler giver mulighed for hurtigere overførselshastigheder og større dataoverførsler. CAT5e (kategori 5 forbedret) og CAT6 (kategori 6) netværkskabler dominerer for tiden som standardkabler til computernetværk.