Sådan oprettes et trådløst netværk mellem to computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Start-menuen på den computer, du har valgt til at være værtscomputeren, og få adgang til Kontrolpanel.

2.

Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser', højreklik derefter på ikonet 'Trådløs forbindelse' og vælg 'Egenskaber' i rullemenuen.

3.

Klik på Fanen 'Trådløse netværk', og klik derefter på 'Avanceret'. I det nye vindue skal du finde 'Computer-to-computer (ad hoc) networks only' og sørge for at den er valgt. Sørg for at 'Automatisk tilslutning til ikke-foretrukne netværk' ikke er valgt, og klik derefter på 'Luk'.

4.

Gå tilbage til vinduet 'Trådløse netværk' og klik på 'Tilføj' -knappen i afsnittet 'Foretrukne netværk'.

5.

Skriv det navn, du vil bruge til dit ad hoc-netværk, i den relevante boks, og vælg derefter sikkerhedsindstillinger, som du ønsker dit netværk at ansætte. For at sikre en jævn forbindelse skal du sørge for, at 'Netværksgodkendelse' er indstillet til 'Åbn'. Hvis du vælger at kryptere din forbindelse, skal du oprette en adgangskode, der skal indtastes på den anden maskine, inden den kan oprette forbindelse til ad hoc-netværket. Når du har gjort det, skal du klikke på 'OK'.

6.

Gentag trin 1 til 4 på din klientcomputer for at indstille det for at få adgang til ad hoc-netværk, og dobbeltklik derefter det trådløse adapterikon i systembakken på computerens proceslinje. Ad hoc-netværket vises som et tilgængeligt trådløst netværk. Dobbeltklik på netværket for at oprette forbindelse til det. Hvis du angiver et kodeord på netværket, vil du bedes indtaste den adgangskode, før klientcomputeren får lov til at oprette forbindelse.

En af de store ting om at have to computere med trådløst netværk er evnen til at forbinde de to computere sammen for at dele filer og mapper mellem dem. Det trådløse netværk, der oprettes mellem to computere, kaldes et 'ad hoc' -netværk og behøver ikke en internetforbindelse til at fungere. Microsoft Windows har gjort det forholdsvis let at oprette et ad hoc-netværk, selvom det afhænger af hvilken type computer du har, skal du muligvis justere nogle få indstillinger, før det fungerer korrekt. Før du er i stand til at forbinde, skal du dog indstille computerne, så den ene er 'vært' og den anden er 'klient' computeren.