Sådan opsætter du en bredbåndsdator væk fra en telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din computer på et ønsket sted væk fra en telefon eller telefonstik. Du kan f.eks. Placere din computer i stuen eller i stuen, hvor der kun er vægkontakter, og der findes ikke nogen RJ11 (dvs. standard telefonstikket). Tilslut dit computersystem til skærmen og tænd den.

2.

Find et sted for dit bredbåndsmodem og den trådløse router. Et ideelt sted for disse to enheder placerer dem på en central placering af bygningen, så computeren kan modtage internet-signalet. Bredbånds DSL-modemmer skal have en plads ved siden af ​​en standard telefonstik, så de kan få fat i dit internetabonnement.

3.

Slut dit bredbånds modems strømforsyning til stikkontakten Brug en RJ11-kabel til at forbinde modemet til en standard telefonstik, hvis du bruger en DSL-forbindelse. Brug et koaksialkabel til at forbinde modemet til en ekstern kabelkilde, hvis du bruger en internetforbindelse til kabel. Vent til de grønne lys vises på dit internetmodem , som signalerer at dit modem modtager en internetforbindelse.

Tilslut en Ethernet-kabel fra den trådløse router til dit internetmodem. De fleste trådløse routere har en forbindelsesplade mærket ' Internet 'og de fleste modemmer har et' Ethernet '-forbindelsessted, disse to steder sender internet-signalet fra modemet til routeren. Tilslut din trådløse routerens strømforsyning til væggenes stikkontakt, grønne lys skal vises på din router, der angiver, at det modtager et signal.

5.

Tilslut det trådløse USB-adapter til computeren. Installer eventuelle nødvendige trådløse adapterdrivere, hvis det kræves og leveres af den trådløse adapterproducent; Plug-and-play-enheder skal fungere med det samme.

6.

Se på din computer for et symbol, der angiver, at dit system har fundet et trådløst internet-signal og er forbundet til internettet. Microsoft Windows-operativsystemer angiver typisk dette med miniaturecomputereikoner i nederste højre hjørne af skrivebordskassetten ved siden af ​​systemuret. Åbn din internetbrowser for at teste din internetforbindelse og bekræfte, at dit signal fungerer.

Tips og advarsler

  • Brug en overspændingsbeskytter til at forbinde begge dine trådløse router, internet modem og telefon, hvis det ønskes; Overspændingsbeskyttere beskytter dine elektriske enheder mod skadelige spændingsspidser.
  • Computere, der har en bredbåndsforbindelse til internettet, f.eks. DSL, har brug for telefonlinjen for at kunne få adgang til netværket og få dig online. Den typiske opsætning for denne type bredbåndsforbindelse kræver, at computeren placeres i nærheden af ​​en telefon eller telefonstik, så modemet kan begge være tilsluttet computeren og modtage et indkommende signal. Men hvis du vil oprette din bredbåndsdatamaskin på en anden placering end ved en telefonstik, er der en vej rundt om det sædvanlige setup.