Forskel mellem DSL u0026 ISDN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelse

Med hensyn til tilslutning er DSL en altid tilsluttet forbindelse; ISDN arbejder på et opkald, hvilket betyder, at brugerne skal bruge et program til at ringe til forbindelsen og oprette opkaldet for at afslutte det.

Hastighed

DSL-downloadhastigheder kan skala til så højt som 8 Mbps; ISDN er begrænset til en maksimal downloadhastighed på 384 Kbps, og mere almindeligt 128 Kbps, hvilket kun er marginalt hurtigere end opkaldsinternet.

Omkostninger

ISDN er normalt dyrere end DSL, fordi det kræver installation og DSL gør det ikke.

Udstyr

DSL kræver et specielt modem eller en router udstedt af en tjenesteudbyder, der er oprettet af en abonnent; ISDN kræver ikke et sådant specielt modem, men kræver i stedet en terminaladapter til forbindelse til en computer, normalt af en ekspert.

Tilgængelighed

Det er mere sandsynligt, at ISDN vil være mere tilgængelig end DSL. Dette skyldes, at det hovedsageligt er to eller flere telefonlinjer, der anvendes i forbindelse. Digital Subscriber Line (DSL) og Integrated Services Digital Network (ISDN) er begge kobber telefonlinje internetforbindelser begrænset til service efter afstand fra et centralt kontor (CO), men lighederne slutter der. DSL er overlegen i næsten alle relevante kategorier.