Forskellen mellem Remote Desktop u0026 Terminal Services

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hardware

Hardware er en af ​​de mere oplagte forskelle mellem dem. Alt du behøver for at udnytte fordelene ved et fjernt skrivebord er to computere. Den terminale servicemetode kræver på den anden side, at du har en pc og en faktisk server. Dette kan gøre denne metode dyrere end bare at bruge et fjernt skrivebord, da serverhardwaren har tendens til at være højere end den for det gennemsnitlige skrivebord.

Software

Generelt har begge computere, der er involveret i et eksternt skrivebord, en regelmæssig desktop OS installeret; mest moderne desktop-operativsystemer, herunder senere versioner af Windows og de fleste moderne Linux-distributioner, inkluderer fjernbetjeningsfunktioner, selvom de skal konfigureres manuelt. En server har brug for et server operativsystem. Hvis du vil have din server til at køre på Windows Server, vil det øge omkostningerne, men hvis du foretrækker en Linux-baseret server, vil der ikke være ekstra omkostninger, da dette er et open source-operativsystem.

Tilslutningsmetode

I et eksternt skrivebordssystem forbindes en pc direkte til en anden. Forbindelsen skal altid være en til en; systemerne kan kun acceptere en grænseflade ad gangen. Hvis en bruger allerede er tilsluttet en bestemt computer, kan en anden bruger ikke oprette forbindelse til den pågældende computer. Ved hjælp af terminalmodellen kan flere klienter forbindes til serveren. Serveren opretter en individuel 'session' for hver klient, som alle deler i serverens hardware ressourcer; Derfor er det vigtigt, at din serveres hardware er i stand til at opfylde eller overskride den forventede kundefterspørgsel.

Tekniske overvejelser

Generelt anbefales det, at de fleste organisationer følger terminaltjenestemodellen i betragtning af dets evne at give flere brugere adgang til den samme maskine og drage fordel af en enkelt maskinens ressourcer. Hvis du er en del af en organisation, der selv i teorien vil have flere brugere, der arbejder på de samme filer, så er terminal-ruten den bedste løsning. Men hvis dette ikke er tilfældet, er fjernbetjeningskonfigurationen en levedygtig mulighed.

Omkostningskosideringer

På grund af serverens større hardwarebehov er alternativet terminaltjenester ikke den mest omkostningseffektive metode, når dit netværk har kun et lille antal maskiner, der skal få adgang til filerne på fjernsystemet. Men da antallet af maskiner, der skal arbejde på de samme filer vokser, så vil fordelene ved at oprette en server. Terminservermetoden kan være omkostningseffektiv, da den kan øge produktiviteten i større netværk. Både terminaltjenester og fjernbetjeninger giver brugerne adgang til filer og programmer, der er gemt på et andet system, men fra en administrators synspunkt er de meget forskellige og har deres egne fordele og ulemper.