Hvad er Cisco VTP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

VTP'er

Netværksomskiftere forbinder forskellige hardwarekomponenter af LAN og rutedata blandt dem. 'Trunk' refererer til den faktiske kommunikationsvej mellem kontakterne. Det er også kendt som en havn. VLAN'er bruger stammen til at 'snakke' med hinanden. Hvis en medarbejder i en bygning skal sende et dokument til en medarbejder i en anden bygning, hjælper VTP VLAN-tricket både medarbejdercomputere og deres routere til at tro, at de er fysisk forbundet. Dette software trick fremskynder dataoverførslen væsentligt.

Konfiguration

Cisco VTP er designet til at arbejde på tværs af store netværk, som f.eks. En universitetscampus. Konfiguration udføres normalt af en Cisco Certified Network Professional (CCNP) eller Associate (CCNA), selvom Cisco certificering ikke er påkrævet. Konfiguration af Cisco VTP kræver, at alle switches på netværket deler det samme domænenavn og bruger den samme softwareversion. Den anvendte softwareversion skal være den højeste på netværket. For eksempel, hvis nogle afbrydere bruger version 2, men andre bruger 3, skal alle switches opgraderes til version 3.

Fordele

Frem for alt gør Cisco VTP det muligt at opdele store LAN'er i mindre netværk, øge hastigheden og sikkerhed. Protokollen giver også systemadministratorer mulighed for at automatisere mange daglige opgaver. Systemadministratorer kan se en virtuel repræsentation af eventuelle foreslåede netværkskonfigurationer forud for de faktiske ændringer. Softwaren gør det muligt at konfigurere alle VLAN'er på nøjagtig samme måde. VLAN'er kan tilføjes, slettes og ændres øjeblikkeligt. Netværkssundhed rapporteres dynamisk.

Ulemper

Det er muligt, at når du bruger Cisco VTP, kan der forekomme ustabilitet i Spanning Tree Protocol (STP). For at et netværk skal fungere optimalt, bør der kun være en aktiv forbindelse (sti) mellem to netværksstationer. Flere stier skaber looping. Looping kan være mildt irriterende, skabe duplikat e-mails, eller det kan være katastrofalt, sammenbrud et netværk. Systemadministratorer skal overvåge og fjerne sløjfer. Brugen af ​​flere VLAN'er på tværs af et netværk kan bidrage til at mindske muligheden for looping.

Omkostninger

Fordi Cisco VTP er proprietært, kan protokollen ikke lovligt anvendes på ikke-Cisco-udstyr. Protokollen er inkluderet i køb af Cisco-fremstillede switche og routere. Cisco VTP adresserer behovene hos store LAN'er. Cisco-løsninger, der er tilgængelige for sådanne store virksomheder, kan tænkes koster tusindvis af dollars at købe. Yderligere uddannelsesomkostninger kan opstå, hvis LAN-systemadministratoren ikke er Cisco-certificeret eller ukendt med Cisco-systemer. Cisco VLAN Trunk Protocol (VTP) er Cisco 's proprietære Virtual Local Area Network (VLAN) software. Et Local Area Network (LAN) er en gruppe netværkede computere, der fungerer som web- eller applikationsservere til en bestemt bygning eller gruppe af bygninger. Et LAN er mindre og hurtigere end et WAN-netværk. En VLAN er softwarerepræsentationen af ​​flere LAN-grupper. Som en fremtrædende producent af netværksudstyr og systemadministrationsstyringsværktøjer har Cisco designet sin egen VLAN-software til at arbejde sammen med Cisco hardware.