Sådan oprettes en LAN-netværksforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på din computer, og sørg for, at stikket klikker sikkert på plads. Afhængigt af computerens hardwareopsætning kan Ethernet-porten være tæt på USB-portene bag på din computer eller på et udvidelseskort under USB-portene.

2.

Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til en åben port på den router eller Ethernet-switch, som du forbinder. Som med porten på din computer, skal du sørge for, at stikket er tilsluttet korrekt.

3 .

Vent til computeren genkender netværket. De fleste moderne operativsystemer kan automatisk identificere lokale netværk, og kræver kun nogle få øjeblikke at konfigurere deres netværksadaptere, så de kan få adgang til netværksressourcer.

4.

Højreklik på ikonet på din computer 'Network' og vælg 'Åbn netværk og delingscenter' (eller en lignende post), hvis din computer ikke automatisk opretter forbindelse til netværket Vælg 'Connect to a Network' og vælg derefter det LAN, som du forsøger at oprette forbindelse til fra de tilgængelige indstillinger. Vent, mens din computer forbinder til netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis der findes en adgangskode på LAN'et, bliver du bedt om at indtaste adgangskoden, når du forsøger at oprette forbindelse.
  • Et lokalnetværk, bedre kendt som et LAN, forbinder to eller flere computere sammen på samme fysiske sted. LAN-forbindelser bruges ofte til at oprette husholdningsnetværk og er også populære for multiplayer computerspil. Når de er tilsluttet et LAN, kan brugerne få adgang til delte filer på andre computere i netværket og kan også gøre brug af netværksressourcer, såsom printere og harddiske, der er designet til netværksopbevaring. Oprettelse af en LAN-forbindelse er let, og kræver kun et par minutter og et Ethernet-kabel.