Sådan opretter du forbindelse til en IP-adresse på et hjemmeundernetkabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan tilsluttes en IP-adresse ved hjælp af et kabelmodem

1.

Tænd modemet. De fleste internetbrugere i hjemmet bruger en dynamisk IP-adresse. Medmindre du specifikt har bedt din internetudbyder om at tildele modemet en statisk IP-adresse, er det sikkert at antage, at du er på et dynamisk eller DHCP-system (Dynamic Host Configuration Protocol).

For modemet for at opnå en dynamisk IP, skal du blot tænde modemet. Når modemet synkroniseres med dit internetudbyderes netværk, tager den den første tilgængelige IP-adresse ud af den dynamiske stak.

2.

Bestem den IP-adresse, modemet trækker. For Windows-maskiner (Vista, XP eller 7) er den nemmeste metode til at bestemme dette at klikke på 'Start' u0026 gt; 'Alle programmer' eller 'Programmer' u0026 'Tilbehør' u0026 gt; 'Kommandoprompt.' I sort / hvid DOS Skærmbilledet, der vises, skriv kommandoen 'Ipconfig.' Blandt kommandoudgangen finder du en række tal, der er angivet ved siden af ​​'IP-adresse' eller 'IPv4-adresse.' For Mac-maskiner skal du navigere til ikonet 'Netværk' på ' System-indstillinger '-bakke. En IP-adresse skal være vist ved siden af' Indbygget Ethernet. '

Hvis din IP-adresse starter med noget andet end 192 eller 169, og ikke alle nuller er det højst sandsynligt har en gyldig IP og er klar til at surfe på internettet.

Hvis du har en 192, 169 eller all-zero IP eller IP-adresselisten er tom, skal du kontakte din internetudbyderes tekniske supportlinje.

3.

Skift din IP-adresse. Hvis du af en eller anden grund måtte bruge en anden IP end den, dit modem trækker, skal du kontakte din internetudbyder og få dem tildelt en statisk IP-adresse. Denne adresse vil blive tildelt til dit modem eller enhver netværksenhed eller computer, du vælger, og det vil altid være det samme.

Internetudbydere opkræver typisk for tildeling af en statisk IP; hvis du ikke ønsker at betale de ekstra penge, men stadig skal ændre din IP-adresse, kan du prøve at afbryde modemet i ca. 30 sekunder og derefter tilslutte det igen og lade det synkronisere igen. Se, hvilken IP-adresse modemet trækker på den måde, der er beskrevet i trin 2.

Afhængigt af hvordan din internetudbyder opretter deres dynamiske stabler, kan det tage et stykke tid for modemet at få en ny dynamik IP.

En IP-adresse er en række tal, som et internetmodem bruger til at få adgang til internettet. Der er to grundlæggende typer af IP-adresser: En dynamisk IP, hvor modemmet kun tager den første tilgængelige adresse ud af en 'stak' af IP-adresser; eller en statisk IP, hvor en bestemt IP-adresse er tildelt til dit modem eller en anden netværksenhed, som modemet bruger til at gå online hver gang. Den type IP-adresse, som modemet bruger, bestemmer, hvordan modemet får IP fra din internetudbyder (ISP).