Hvad påvirker hastigheden af ​​internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Type af forbindelse

Den vigtigste afgørende faktor for internethastigheden er den type internetforbindelse du har. Du kan købe internet service på forskellige hastigheder afhængigt af, hvad udbyderen tilbyder. Normalt går hastigheder fra 1,5 megabyte pr. Sekund til 6 megabyte pr. Sekund, som er download- og uploadtiderne, som det tager internettet at sende og modtage information.

Tid på dagen

For mange typer internettet, f.eks. dem, der er forbundet via telefonlinjer eller koaksialkabler, kan tiden på dagen være en faktor. Modem-baseret internet og DSL er begge fælles netværkssystemer --- hvilket betyder, at hvis mange mennesker i dit nabolag bruger internettet, kan det sænke din internetforbindelse på grund af tilstoppet båndbredde, som er ansvarlig for dataoverførsel.

Computer Hukommelse

Selvom du køber en højere internetforbindelse, kan du kun udnytte disse højere hastigheder, hvis din computer har evnen. En stor hastighedsfaktor i computeren er mængden af ​​hukommelse --- eller RAM --- som den har. RAM er ansvarlig for midlertidig lagring af computerens instruktioner. Manglende RAM betyder, at en computer skal gemme instruktioner på harddisken, hvilket tager længere tid at udføre.

Processorhastighed

Processorens hastighed --- eller hastighed, hvor din computer udfører og overfører instruktioner --- er det andet aspekt, der definerer computerens hastighed samt dens internetforbindelse. Hvis du har en høj internethastighed, men ikke har en høj nok processorhastighed, computeren vil ikke kunne udføre instruktioner hurtigt, hvilket resulterer i en langsommere hastighed på internetinteraktion.

Virus

En anden mulig trussel, der kan bremse internethastigheden er en virus. Hvis du ikke har en god virusbeskytter installeret, kan vira inficere din computer, hvilket kan forårsage et enormt fald i den hastighed, hvorpå alle operationer udføres, herunder internetforbindelsen. Hastigheden af ​​internettet er vigtigere for folk end nogensinde. Internettet var engang et system, der var en luksus og underholdning for folk --- nu er mange mennesker afhængige af internettet for deres personlige liv, forretningsliv og kommunikation. At vide, hvad der påvirker internethastigheder er vigtigt for at sikre, at din internetforbindelse kører effektivt.