Sådan får du adgang til en hjemme-pc eksternt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af din computer

1.

Åbn startmenuen på din hjemmecomputer (også kendt som 'værtscomputeren'). Vælg 'Kontrolpanel' og derefter 'Ydelse og vedligeholdelse.'

2.

Vælg 'System', og klik derefter på fanen 'Remote.' Find muligheden 'Tillad brugere at oprette forbindelse til denne computer' og vælg den.

3.

Gå tilbage til kontrolpanelets hovedmenu og vælg 'Sikkerhedscenter'. Vælg 'Windows Firewall', og sørg for, at indstillingen 'Don t t Tillad undtagelser' ikke er markeret. Hvis det er, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for denne indstilling.

4.

Klik på fanen Undtagelser, og marker feltet ved siden af ​​'Eksternt skrivebord.' Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer.

5.

Tilbage til hovedpanelets kontrolpanel menu. Klik på 'Ydelse og vedligeholdelse', og vælg derefter 'System'. Vælg fanen 'Computer Name' og bemærk det fulde navn på computeren. Du skal bruge disse oplysninger til at oprette forbindelse til computeren.

< h4> Tilslutning til computeren

1.

Åbn startmenuen på den computer, du vil bruge til at oprette forbindelse til dit hjem eller vært, computer.

2.

Vælg 'Alle programmer' og derefter 'Tilbehør.' Fra denne menu skal du vælge 'Kommunikation', og derefter åbne programmet 'Remote Desktop Connection' fra listen over tilgængelige programmer.

3.

Indtast navnet på den computer, du ønsker at oprette forbindelse til under tekstfeltet 'Computer'.

4.

Indtast dit Brugernavn og adgangskode. Afhængigt af din forbindelsestype og sikkerhedsindstillinger skal du muligvis også indtaste et domæne eller en IP-adresse. For at hente din hjemmedaturs IP-adresse skal du blot navigere til 'Hvad er min IP-adresse' link i ressourcegruppen i denne artikel.

5.

Afslut logføring . Et vindue åbnes med et virtuelt skrivebord, der er identisk med det på din hjemmecomputer. Du kan nu bruge dette skrivebord vindue som om det var din egen computer. Vælg 'Log Off' fra startmenuen for at afbryde forbindelsen, når du er færdig med fjernforbindelsen.

Hvis du nogensinde har ønsket at du kunne få adgang til programmer og dokumenter på din hjemmecomputer, mens du er væk fra skrivebordet, vil du være glad for at vide, at de fleste moderne operativsystemer har en indbygget 'Remote Desktop' -klient. Med fjernbetjening kan du bruge din hjemmecomputer fra enhver computer med det korrekte klient- og operativsystem. Selv om det kræver lidt arbejde at installere, er processen ikke alt for vanskelig og bør ikke tage mere end en halv time at fuldføre.