Fordele og ulemper ved biometrisk godkendelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Biologiske egenskaber

Hovedårsagen til, at biometrisk autentificering bliver så udbredt, er, at den måler en biologisk funktion, som f.eks. et fingeraftryk eller en iris. Dette er effektivt, fordi biologiske egenskaber er meget vanskelige at forklare.

Tidsklokke

Da biometriske systemer er elektroniske, kan de også optage data. Dette har ført til deres brug i tidsklokke, hvilket giver mulighed for et mere effektivt system.

Tidforbrug

En ulempe for biometrisk autentificering er, at mange systemer --- især billigere --- kan have svært ved læser egenskaberne eller kræver ekstra tid til at identificere dem.

False Readings

Et lejlighedsvis problem blandt biometrisk autentificering er en falsk læsning. En 'falsk accept' sker, når en person, der ikke skal få adgang, får adgang. En 'falsk afvisning' sker, når en person, der skal have adgang, afvises.

Omkostningseffektivt

Effektive biometriske systemer er dyre, og derfor bruges de generelt kun af større virksomheder eller institutioner. Biometrisk identifikationsteknologi blev opfundet i løbet af sidste halvdel af det 20. århundrede. Det blev dog kun en almindeligt anvendt teknologi omkring årtusindskiftet. Biometrisk godkendelse måler biologiske egenskaber og findes almindeligt i avancerede sikkerhedssystemer samt tidsklokke.