Fordele og ulemper ved hybridnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Hybridnet kombinerer funktionerne i to (eller flere) netværkstopologier (stjerne, bus, ring osv.) På en måde, at det resulterende netværk udviser begge egenskaber. Eksempler på hybridnetværk er stjernebusnetværket (der kombinerer en stjernenetværkstopologi og en busnetværkstopologi) og et stjernemarkeringsnetværk, der kombinerer funktionerne i en stjernenetværkstopologi og en ringnetværkstopologi.

Fordel: Pålidelig < / h2> En hybrid-topologi er pålidelig, og fejlen på en knudepunkt (eller tilsluttet system) påvirker ikke netværksudførelsen. Der er flere veje mellem knuderne. Fejl i et kabel eller transmissionsledning gør det muligt for netværket at levere en alternativ rute mellem en afsender (eller afsendelsesnode) og en modtager (eller modtagelsesnode.)

Fordel: Alsidig

Et hybridnetværk kombinerer operativsystemerne eller platforme af to eller flere forskellige netværk og er derfor i stand til at tilvejebringe funktioner og udvise begge egenskaber. Det kan bruges i en række forskellige miljøer og bruges typisk til at binde et firmanetværk eller et stort LAN (lokalnetværk.)

Ulempe: Dyrt u0026 amp; Kompleks

Ifølge 'CompTIA A + Complete Study Guide' er et hybridnetværk typisk dyrere end andre netværk, da det udnytter funktionerne i dets komponenttopologier. Det kræver mere kabling mellem sine hardwareenheder end andre typer netværkstopologier. Hybride netværk er vanskelige at konfigurere og fejlfinding. Fejl og uoverensstemmelser i forbundne knudepunkter er ofte vanskelige at identificere og isolere. Tilføjelse af andre noder eller enheder til netværket er besværligt uden forudgående netværkskendskab.

Ulempe: Dyre intelligente koncentrationspunkter kræves

I henhold til 'Internet og webdesign' kræver et hybridnet intelligente koncentrationspunkter. Et koncentrationspunkt (også kaldet forbindelsespunkt eller nav) er det kryds, hvor en forbindelse er lavet. Et intelligent koncentrationspunkt har indbygget fejlisolering, diagnose og fejlbehandlingsevne. Disse koncentrationspunkter er hardwired og programmeret til at isolere defekte noder eller konvertere transmissionsmedium fra en form til en anden. Et intelligent hub samler information om alle porte, der er knyttet til det, registrerer fejl, lukker automatisk en defekt port og styrer netværkstrafik. Mens intelligente koncentrationspunkter har mange fordele med hensyn til fejlhåndtering og effektiv vedligeholdelse af netværkstrafik, er de dyrere end både aktive og passive hubs. Større hybridnetværk kræver normalt flere intelligente nav.