Fordelene og ulemperne ved VoIP-telefoner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  VoIP eller Voice over Internet Protocol gør det muligt for brugerne at foretage taleopkald med en bredbåndsforbindelse i stedet for en traditionel telefonlinje. Før du tager beslutningen om at skifte til VoIP-service, skal kunderne nøje afveje fordele og ulemper. Nogle brugere vælger at have begge tjenester i hjemmet, hvilket eliminerer nogle af ulemperne ved VoIP-tjenesten.

Lav pris

En attraktiv fordel ved VoIP-telefoner er den lave pris. Tjenesteudbydere tilbyder et lavt månedligt gebyr for tjenesten og tilbyder tjenester som f.eks. Samtale venter, voicemail, opkalds-id og viderestilling som en standard del af tjenesten. Traditionel telefontjeneste tilbyder disse ekstrafunktioner til en pris, der hæver den månedlige gebyr.

Adgang overalt

VoIP-tjenesten kan bruges overalt, hvor der er en internetforbindelse. Brugere kan simpelthen logge ind på tjenesten og foretage telefonopkald overalt i verden. De, der rejser, kan få adgang til deres telefontjeneste undervejs.

Strøm

En VoIP-telefon forbinder til en computer med bredbåndsadgang for at bruge tjenesten. Under strømafbrydelser, eller når computeren lukker, slukker tjenesten til VoIP-telefonen også. Strømafbrydelser påvirker ikke standard telefon service --- forudsat at telefonen ikke kræver strøm --- og brugerne er i stand til at foretage telefonopkald under disse situationer. En batteridrevet bærbar computer kan holde telefonen på kort tid under en strømafbrydelse.

Kvalitet

Kvaliteten af ​​VoIP-tjenesten svarer ikke til kvaliteten af ​​den almindelige telefontjeneste. Telefonen med en VoIP-udbyder afhænger af internetforbindelsen. En dårlig internetforbindelse medfører forvrænget telefon samtaler.

Congestion på internettet kan også resultere i ringe af ringe kvalitet. Nogle brugere rapporterer dårlig kvalitet, når du bruger computeren under et telefonopkald.

Nødopkald

Emergency 911-tjenesten er En anden ulempe ved VoIP-telefoner. Nødtjenester kan ikke spore oprindelsen af ​​et telefonopkald med VoIP-tjenesten. Federal Communications Commission har forsøgt at rette op på problemet ved at kræve, at VoIP-udbydere giver kundernes fysiske adresser. Ves problemet, når 911-opkaldet kommer fra den fysiske adresse, der er angivet hos udbyderen. En af fordelene ved VoIP-telefoner er evnen til at bære telefonen hvor som helst der er internetadgang til rådighed. Hvis brugeren ikke opdaterer adressen med udbyderen, eller den, der ringer op, midlertidigt er på et andet sted, matcher adressen ikke.