Hvad er farerne ved at bruge proxyservere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Proxyservere og proxywebsites er designet til at give dig mulighed for at surfe på internettet uden at afsløre din IP-adresse. Proxyservere er særligt populære, fordi de tillader brugere at gennemse websteder, der er blokeret af deres netværk, f.eks. På arbejde eller i skole. Der er både fordele og ulemper ved at bruge disse proxyservere og proxywebsites, begge som skal overvejes, før du begynder.

Personlige oplysninger Risici

Når du bruger en proxyserver, sendes dine personlige oplysninger til den pågældende server eller hjemmeside, og ejeren kan fange alle disse oplysninger, hvis de vælger at ifølge William Bellisle-Pio fra Pio Technologies i Auburn, Washington. Med andre ord kan enhver information, du indsætter, f.eks. Din e-mail-adresse, adgangskoder, bankoplysninger og kreditkortoplysninger, være i fare for at blive stjålet af ejeren af ​​den proxyserver du bruger. Hvis du ikke ved, hvem der faktisk ejer proxyserveren, skal du ikke foretage banker eller købe transaktioner online via den pågældende server.

Phishing-svindel

Nogle proxy-websteder er faktisk designet specifikt til at forårsage skade for deres brugere. Via en proxy kan du støde på websteder, der ligner din bankwebsted eller din e-mailudbyder, men de er bare dummy phishing-websider, der er designet til at fange dine oplysninger. Du kan muligvis indtaste dine oplysninger, men så pludselig kan du ikke få adgang til siden. Du kan ikke være opmærksom på, at dine oplysninger er blevet stjålet, indtil det er for sent at gøre noget ved det.

Webstedsforbud

Nogle websteder forbyder specifikt IP-adresserne på proxyservere. Hvad det betyder er, at du ikke vil kunne få adgang til bestemte websteder, når du bruger en proxyserver. Dette kan være en stor ulempe.

Gennemsigtige proxyer

Mange proxyservere og proxywebsites kan stadig vise din rigtige IP-adresse, selvom de ikke hævder at ifølge William Bellisle-Pio. Det er en stor risiko for at antage, at din IP-adresse er skjult fra hvilken som helst webside, du aktuelt søger. Proxy-servere giver meget sjældent, hvis de rent faktisk tilbyder fuldstændig anonymitet til deres brugere.

Spyware og virusrisici

Mange proxyservere og proxywebsites tvinger dig til at håndtere popupannoncer, og de kan også forsøge at installere skadelig software som spyware og vira på din computer, mens du surfer på internettet. Spyware og adware programmer er designet til at fange dine personlige oplysninger og browsermønstre, så pas på hvad der kan inficere din computer.