Sådan opretter du en ny router til Windstream DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut DSL-modemet og DSL-routeren til et stikkontakt og tænd begge enheder. Tilslut den ene ende af det første Ethernet-patchkabel til 'Computer' -porten på DSL-modemet. Tilslut den anden ende af det første Ethernet-patchkabel til enten 'Internet', 'WAN' eller 'Uplink' -porten på bagsiden af ​​routeren.

2.

Tilslut en slutningen af ​​det andet Ethernet-patch-kabel til en af ​​de frie routerporte. Slut den anden ende af det andet Ethernet-patchkabel til netværksadapteren på computeren.

3.

Tænd computeren og lad den starte op. Placer router-software-cd'en i cd-rom-drevet, og åbn installationsguiden til routerprogrammet (dobbeltklik på 'Setup.exe' eller 'Autorun.exe', afhængigt af producenten).

4.

Log ind på routeren i programopsætningsguiden ved hjælp af loginnavnet og adgangskoden fra producenten. Skift SSID (router navn) og vælg en passord for sikker trådløst netværk (enten WPA, WPA2 eller WEP). Skriv denne passord ned og hold den på et sikkert sted. Log ud af router og luk guiden til opsætning af program.

En digital abonnentlinje - også kendt som 'DSL' - er en altid tilsluttet internetforbindelse, der typisk bruges i et hjemmemiljø. Da mange DSL-modemer kun kommer med en udgangsport, er det nødvendigt at bruge en netværksdelingsenhed som en Ethernet-switch eller DSL-router for at tillade flere computere adgang til internettet.

En trådløs DSL-router tillader både kablede og trådløse enheder til at dele en forbindelse fra en internetudbyder (som f.eks. Windstream, AT u0026 T eller Qwest). Routeren skal dog være konfigureret til at fungere sammen med et DSL-modem.