Sådan opretter du et trådløst netværk i dit hjem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller dine computere for at se, om de allerede har trådløse funktioner om bord. Mange nye modeller gør det, men ældre computere må ikke. Køb en trådløs router og et trådløst netværkskort til hver computer, der ikke allerede er trådløs, fra en velrenommeret butik. Du kan købe en adapter, der plugger ind på bagsiden af ​​computeren med et USB-kabel eller et kort, som du installerer i computeren. Du kan forenkle installationen ved at vælge en router og adaptere fra samme firma.

2.

Installer de trådløse adaptere på computeren efter instruktionerne i pakken.

3.

Tag stikket ud af væggen og tag computeren fra modemet. Tilslut den trådløse router til modemet, så modemet er mellem routeren og din primære internetkilde.

4.

Tænd modemet og giv det tid til at oprette forbindelse til internettet. Når modemet er tilsluttet, skal du tænde din trådløse router.

5.

Slut computeren til modemet ved hjælp af det netværkskabel, der fulgte med det. Følg anvisningerne, der fulgte med din router, for at konfigurere indstillingerne. Du skal vælge et navn, eller SSID, og ​​administratoradgangskode til dit netværk. Sørg for at aktivere netværkssikkerhed, så folk uden for dit hjem ikke kan komme ind i dit netværk.

6.

Tag stikket ud af routeren. Nu kan du forbinde andre computere , printere og trådløse aktiverede enheder til netværket Du kan forbinde de fleste computere ved at tænde dem og vælge ikonet for den trådløse adapter, du installerede. Når du bliver bedt om det, skal du vælge navnet på dit netværk fra listen over tilgængelige netværk og indtaste dit kodeord .

Hvis du har flere computere i dit hus, vil du sikkert oprette et trådløst netværk. Ved at netværkere dine computere kan du overføre filer fra den ene til den anden, dele den samme printer og endda spille spil sammen. Opsætning af et trådløst netværk i dit hjem er nemmere, end du måske tror.