Sådan sender du faxer fra en computer med Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut modemet og modemkablet. Hvis du bruger et eksternt modem, skal du tilslutte det til din computer og en ekstern strømkilde. Når modemet er tændt, kan det tage et par sekunder for de relevante drivere at installere. Når modemet har strøm, skal du tilslutte en telefonlinje til det analoge modem.

2.

Åbn Windows Fax og Scan. Programmet findes under linket 'Alle programmer' i Windows Vista Business og Windows Vista Ultimate.

3.

Konfigurer dit faxmodem. Nederst i vinduet 'Fax og scan' skal du klikke på 'Fax'. For at konfigurere dit faxmodem første gang skal du klikke på 'Ny fax' og følge guiden på skærmen for at konfigurere modemet. Hvis du tidligere har sendt faxer ved hjælp af et andet modem, skal du tilføje en anden enhed ved at klikke på 'Værktøjer', efterfulgt af 'Faxkonti'. Klik derefter på 'Tilføj' for at starte installationsguiden.

4.

Klargør din fax. Åbn menuen 'Fil' og vælg 'Ny fax' for at åbne en skabelon, der hjælper dig med hurtigt at formatere din fax. Når du har lavet omslaget, kan du vedhæfte en fil, der skal sendes med faxen, ligesom du ville med en e-mail.

5.

Send faxen. Tryk på 'Send' for at få Windows Vista til at aktivere faxmodemet og sende dine dokumenter. Afhængigt af hastigheden på dit faxmodem, størrelsen af ​​faxen og tydeligheden af ​​din tilsluttede telefonforbindelse varierer transmissionstidspunktet.

Tips og advarsler

< li> Hvis du ikke kan finde Windows Fax og Scan-programmet i menuen 'Start', skal du trykke på 'Crtl-Alt-Del' samtidigt. Se på bunden på skærmen, der vises, og kontroller den version af Windows, du har installeret. Medmindre Windows Vista Business, Vista Ultimate eller en tilpasset version af Vista Enterprise er installeret på din maskine, er fax- og scan-programmet ikke inkluderet. Du skal opgradere din version af Vista til en, der indeholder Windows Fax og Scan. Opsætning af din computer til afsendelse af fax fra Windows Vista gør det nemt at sende dokumenter og billeder til faxmaskiner uden at skulle udskrive dem. For at sende faxer via Vista skal du have et faxmodem installeret på din computer. Det kan være et internt PCI-kort eller et eksternt USB- eller serielt modem. Derudover skal du have en analog telefonlinje tilsluttet modemet; Det er ikke muligt at sende faxer over en digital linje. Evnen til at faxe fra Vista er kun tilgængelig i Windows Vista Business og Vista Ultimate udgaver.