Sikkerhedsrisici for et trådløst netværk for en organisation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløst netværk er et enkelt værktøj, der gør det muligt for medlemmer af en organisation at få adgang til internettet og andre netværk uden at have en kablet forbindelse til internettet. Trådløse netværksfunktioner findes ofte i bærbare computere og mobile internet-enheder som GPRS-aktiverede mobiltelefoner og smartphones. Der er dog flere risici, der kommer med trådløst netværk, hovedsageligt relateret til sikkerhed.

Uautoriseret adgang og hacking

Uautoriseret adgang er en sikkerhedsrisiko for et trådløst netværk. Dette sker, når virksomheder og organisationer gør deres netværk tilgængelige uden adgangskode eller sikkerhedsforanstaltninger, så næsten alle nemt kan logge ind på deres netværk. Selv brugere med bærbare computere, der er tilsluttet et trådløst netværk, kan ubevidst og utilsigtet oprette forbindelse til et virksomheds netværk, hvis det er et overlappende trådløst netværk. Denne forbindelse kaldes uhensigtsmæssig tilknytning. Uautoriseret adgang er en alvorlig sikkerhedsrisiko, fordi enhver ondsindet angriber nemt kan adgang til oplysninger, der findes i et ubeskyttet trådløst netværk. Hackeren kan også installere grimme vira på alle netværkscomputere, hvilket får virksomhedens produktivitet til at falde. Hvis din virksomhed bruger et trådløst miljø, er det meget vigtigt, at netværket sikres effektivt .

Uautoriseret dataudveksling

Dataudgivelse er en anden risiko for ethvert trådløst netværk. En indtrængende eller hacker kan aflytte overførsler langs netværket og kan læse sine ubeskyttede data og indhold. Som følge heraf kan fortrolige eller følsomme data let kompromitteres og udsætter enhver form for intellektuel ejendomsret til organisationens medlemmer til offentligheden.

Ondskabssammenhæng og MAC Spoofing

En hacker kan hack en bærbar computers trådløse kort til at vises som et almindeligt og legitimt adgangspunkt for netværket. Dette skaber et blødt adgangspunkt, som indbyderen kan udnytte for at få adgang til virksomhedens netværk, stjæle eller kompromittere data eller plante flere bagdøre for yderligere adgang. Macintosh-spoofing er også en mulig trussel. som identitetstyveri sker dette, når en hacker er i stand til at lytte ind på netværkstrafik og identificere MAC-adressen på en computer med netværksrettigheder. MAC-adressen identificerer placeringen af ​​en computer på et netværk, hvis en hacker får adgang til MAC-adressen, han kan omdirigere internettrafik og data fra din computer til hans.