Sådan laver du en trådløs LAN-forbindelse til en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, om din bærbare computer er trådløs. En bærbar computer med en indbygget Wi-Fi-funktion vil kunne kommunikere med en trådløs router og kunne sende og modtage signaler. Hvis din bærbare computer ikke er udstyret med Wi-Fi, kan du stadig forbinde den til et trådløst netværk ved hjælp af et trådløst kort. Du skal bruge et trådløst kort til hver bærbar computer, du vil oprette forbindelse til.

2.

Indsæt det trådløse kort i din computers pc'-slot. Indsæt software-cd'en og installer driveren for hardware ved at følge instruktionerne på skærmen. Du behøver ikke kortet, hvis din bærbare computer allerede er trådløs.

3.

Sluk for modemet og tag det fra Strømforsyning. Tilslut aldrig eller frakobl kabler fra elektroniske enheder med en strømforsyning.

4.

Tilslut den trådløse router til modemet. Tag netledningen ud af hovedcomputeren hvis du allerede har internetforbindelse på et skrivebord og indsæt det på porten mærket 'Internet', 'WAN' eller 'WLAN' på bagsiden af ​​routeren. Hvis du ikke har en computer med en internetforbindelse, skal du tilslutte en slutningen af ​​netværkskablet, der fulgte med routeren, ind i modemets bagside, og den anden ende til 'Internet', 'WAN' eller 'WLAN' -porten på bagsiden af ​​routeren.

5 .

Tænd modemet. Vent fem til 10 mi nutes for modemet at oprette forbindelse til internettet, og derefter tænde routeren. Vent, indtil lyset på 'Internet', 'WAN' eller 'WLAN' -porten lyser. Når LED'en lyser, betyder det at routeren er begyndt at kommunikere med modemet.

6.

Læg routers software-cd og installer driveren. Følg instruktionerne på skærmen konfigurere routeren med dine trådløse enheder og etablere et trådløst netværk. Konfigurationsprocessen kan variere afhængigt af routerproducenten.

7.

Indtast SSID, WEP eller WPA, og administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det. SSID er navnet på dit trådløse netværk, WEP og WPA er en del af routers sikkerhedsfunktioner for at begrænse uautoriseret adgang, og administratoradgangskoden styrer det trådløse netværk og routerens indstillinger.

8.

Aktivér laptopens trådløse funktion. På bærbare computere med indbygget Wi-Fi kan funktionen tændes med en switch, der normalt ligger i nærheden af ​​tastaturet, og med et lille antennikon. Til laptops med PCI trådløse kort er funktionen tændt fra dens software. Klik på det trådløse ikon fra proceslinjen og se tilgængelige netværk i nærheden. Klik på netværks SSID og vælg 'Connect.' Når du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden.

Tips og advarsler

  • Vælg dit trådløse udstyr klogt Sørg for, at hver komponent, som det trådløse kort, modem og router, er kompatibelt med alle andre komponenter.
  • Bloker uautoriseret adgang til dit trådløse netværk for at sikre dit netværk og privatliv.
  • Du kan oprette en trådløs LAN-forbindelse til din bærbare computer ved hjælp af en enhed, der kaldes en trådløs router. Afhængigt af hvilken type trådløs router du vælger, kan du oprette en af ​​tre typer trådløse netværk: 802.11a, 802.11b og 802.11g. Alle trådløse aktiverede enheder inden for routerens rækkevidde vil kunne få adgang til internettet og kommunikere med hinanden, når routeren er installeret.