Sådan tilslutter du en computer til internettet via en Windows Mobile Device

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Windows Mobile-enheden til computeren. Hvis du bruger et USB-kabel, skal du indsætte den ene ende af kablet på din Windows Mobile-smartphone, mens du indsætter den anden ende på en ledig USB-port på din computer. Det kan tage et par sekunder, før drivere, der er specifikke for din Windows Mobile-enhed, bliver installeret.

Hvis du tilslutter via Bluetooth, skal du sørge for, at Bluetooth-radioen på din Windows Mobile-enhed er tændt. Dette gøres i menuen Indstillinger. Start derefter en søgning efter Bluetooth-enheder på din pc ved at højreklikke på Bluetooth-ikonet i din proceslinje i nederste højre hjørne af skærmen.

2.

Start Internet Sharing . Internet Sharing-applikationen på din Windows Mobile-enhed er placeret i menuen Start. Tryk på softkey'en 'Start' fra din startskærm og find Internet Sharing. Når programmet startes, vil du se en simpel grænseflade med tre eller fire valgmuligheder, afhængigt af telefonens konfiguration.

3.

Konfigurer forbindelsen. I internetdeling på din Windows Mobile-enhed, vælg, om du vil oprette forbindelsen via USB eller Bluetooth.

4.

Start delingstilslutningen. Når du har valgt, hvordan du vil dele forbindelsen , tryk på softkey'en 'Connect' på din Windows Mobile-enhed. Hvis du har en Windows Mobile-enhed med berøringsskærm, kan du trykke på knappen 'Connect' på skærmen.

5.

Bliv medlem af Bluetooth PAN. Hvis du tilslutter via USB, skal du højreklikke på Bluetooth-ikonet i din proceslinje og vælge muligheden for at 'Opret forbindelse til en PAN.' Afhængigt af din version af Windows kan valgets titel være forskellig . Når listen over tilgængelige PAN-forbindelser opkræves, skal du vælge din telefon på listen. I de fleste tilfælde vil din telefon være den eneste PAN-forbindelse inden for et tæt nok interval, der skal medtages på listen.

6.

Afslut forbindelsen. Når du ikke længere har brug for internetforbindelsen delet fra en Windows Mobile-enhed til din computer, skal du blot trykke på softkey'en 'Afbryd' i Internet Sharing-programmet på Windows Mobile.

Internet Sharing-programmet, der er inkluderet på Windows Mobile-enheder, gør det nemt at oprette forbindelse til en computer til internettet ved hjælp af mobildatatilslutningen på en Windows Mobile-enhed. Internet Sharing-applikationen tillader, at den mobile internetforbindelse deles via USB eller et Bluetooth-personligt netværk (PAN). Mens USB-indstillingen kræver et kabel, kræver det ingen anden konfiguration. På den anden side kræver en Bluetooth PAN, at computeren og Windows Mobile-enheden skal paires før brug.