Sådan opretter du forbindelse til en anden computer i huset

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb og opret en router.

En router tillader to eller flere computere at oprette forbindelse til hinanden. De fleste routere har nu indbyggede trådløse såvel som kabelforbundne forbindelser. Sæt routeren inden for rækkevidde af begge computere.

2.

Slut begge computere til routeren.

Du kan forbinde hver computer til routeren med et netværkskabel fra netværkskortet til routeren. Du kan også tilslutte trådløst til enhver computer, der har et trådløst netværkskort. Gå til computeren, og åbn Kontrolpanel og derefter på Netværksforbindelser. Søg efter trådløse netværk og klik på 'Connect', når du ser din router opført.

3.

Konfigurer de samme arbejdsgrupper på hver computer.

Gå til Kontrolpanel og under 'Computer Name', klik på 'Change Workgroup.' Giv hver computer samme navn. På Windows 7 skal du muligvis ikke bruge nogen arbejdsgrupper, skal du bare sørge for at aktivere 'Network Discovery' i netværksdelingscenter.

4.

Aktiver deling.

På hver computer skal du vælge en mappe eller harddisk og aktivere den til deling afhængigt af, hvad du vil dele. Højreklik på drevet og vælg 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Deling' og markér feltet for at dele filerne på netværket.

At have to eller flere pc'er i dit hus kan forhindre overbelastning eller kæmper over dine computerressourcer. Men når du har to eller flere personlige computere, kan du måske linke dem til hinanden og til internettet for at dele ressourcer og bruge, hvad der er på en computer fra en anden.