Sådan downloades filer ved hjælp af Mirc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk meddelelser. Åbn menuen 'Fil' og vælg 'Valg'. Vælg derefter fanen 'DCC'. Under 'On Send request' vælg 'Auto-get file' radioboks og vælg 'minimer' indstillingen. Dette vil holde mIRC fra at advare dig hver gang en download starter. Hvis du vil have, at mIRC automatisk overskriver en fil, hvis der findes en fil med samme navn, skal du vælge genoptag boksen under 'Hvis der findes en fil.'

2.

Konfigurer mapper. Udvid derefter DCC-fanen og vælg 'Mapper.' Under DCC ignorerer du en af ​​de tilgængelige indstillinger. Hvis du vælger 'Ignorer alle undtagen' eller 'Kun ignorer', skal du oprette undtagelser, der enten tillader eller forhindrer downloading af bestemte filtyper.

3.

Opsætningsserver muligheder. Vælg også 'Server' under DCC-fanen i mIRC-indstillinger. Marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver DCC Server' og instruer programmet om at bruge port 59. Marker derefter send-og chat-radioboksene under 'Lyt til.' Endelig skal du tjekke 'DNS-opsætning'.

4.

Opret forbindelse til en kanal. Husk at alle IRC chatrum navne starter med et pund tegn (#). Når du er i et rum, vil du se en række filserverannoncer, der indeholder tre hoveddele. Den første er udløseren, som skal skrives eller kopieres for at forbinde til filserveren. En prøveudløser læser '/ ctcp Tsukushi ^^ Files.' Du ville skrive dette til mIRC for at oprette forbindelse til serveren. Filserveren viser også, hvor mange brugere der er i køen, da du måske må vente med at komme ind i downloadkøen. Den sidste del af annoncen er kommandoen / dccserver, som bruges, når en server er forbundet til en firewall. Skriv instruktionerne efter / dccserver nøjagtigt for at downloade en fil.

5.

Start en download. Når du har oprettet forbindelse til en server, kan du skrive 'dir' for at liste alle filer i biblioteket på serveren. Det vil også liste alle mapper på serveren. Når du finder den ønskede fil, skal du blot skrive 'get' efterfulgt af filnavnet. Filen downloades til standardmappen som angivet under DCC-indstillingerne.

Tips og advarsler

  • Selvom lovligt indhold ofte sendes og modtages via mIRC , serverne kan også være en yngleplads for ulovlig aktivitet som piratkopiering. Undgå denne adfærd, når du er tilsluttet en server.
  • mIRC er en Internet Relay Chat (IRC) klient, der forbinder brugere interesseret i en bred vifte af emner via et netværk af chat-servere over hele verden. Mens hovedbrugen af ​​mIRC-softwaren er at chatte i chatrum og med private meddelelsesbrugere, kan IRC-software som mIRC også bruges til at overføre filer fra en computer til en anden. Forbered computeren til at downloade filer ved hjælp af mIRC.