Sådan fejlfindes Traceroute

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kør sporingen. Hvis det lykkes at rapportere en 'Trace complete' -meddelelse efter flere sekunder, var tracerouten vellykket, og der er ikke noget at fejlfinding.

2.

Gentag tracerouten, hvis den sidder fast ved ethvert punkt i testen. Du kan opsige tracerouten ved at skrive 'Control-C'. Gentag derefter tracerouten nøjagtigt. Bemærk testresultaterne, som de vises på skærmen. Tracerouten rapporterer hver server, som den bruger til at nå den endelige internetdestination, du har indtastet, hvilket normalt er et websted. Hvis den første traceroute fejler og den anden er vellykket, skal du bemærke, hvordan stien til de anvendte servere varierede, hvis det gjorde det. Dette vil indikere serveren i den første traceroute, der havde et problem.

3.

Brug kommandoen 'ping' til at etablere forbindelse til serveren, hvis ingen traceroute fungerer. 'Ping' er et lignende værktøj, der simpelthen sender en lille pakke data til en server og venter på et svar. Det giver ikke den dybde af information, som traceroute gør. Skriv 'ping' efterfulgt af servernavnet. Hvis ping er vellykket, men traceroute ikke er, så foreslår dette, at internetforbindelsen fungerer, men kan ikke håndtere store dataelementer, der kræves af de fleste webbrowsing. Dette kan skyldes en båndbreddebegrænsning ved nogle flaskehalser i internettet.

4.

Brug kommandoen 'nslookup', hvis hverken traceroute eller ping afslører resultater. Skriv 'nslookup' efterfulgt af servernavnet. Dette værktøj forbinder til DNS-serveren. DNS-servere er ansvarlige for at oversætte et domænenavn til sin numeriske IP-netværksadresse tilsvarende. Alle internetforbindelser bruger DNS-serveren, før du søger en server på det verdensomspændende netværk.

Hvis DNS-serveren ikke virker, vil ingen internettrafik ved hjælp af konventionelle domænenavne blive vellykket. Hvis nslookup ikke tilbyder en IP-adresseoversættelse, har DNS-serveren fra din internetudbyder mislykkedes, og det er årsagen til problemerne med traceroute. Hvis nslookup er vellykket, skal du bruge den IP-adresse, den giver, og køre en anden traceroute med disse tal. For eksempel i stedet for 'tracert cnn.com' køre 'spor 157.166.255.19' som bestemt af nslookup. Hvis denne traceroute er vellykket, er DNS-serveren ikke tilsluttet korrekt til alle internetprocesser, som anvendes af internetudbyderen. Disse oplysninger er værdifulde i enhver samtale med en udbyder, når du fejler internetproblemer.

Traceroute er et internetværktøj til rådighed på enhver computer for at se detaljerne for en forbindelse til enhver server i verden. Kommandoen, som de fleste internetværktøjer, er indtastet i Windows 'kommando' prompt, som kan åbnes ved at skrive 'cmd' i 'Kør' boksen fra 'Start' menuen. Det påberåbes ved at skrive 'spor' efterfulgt af navnet på det websted eller den server, du forsøger at nå. Nogle gange mislykkes en traceroute og kan ikke oprette forbindelse til webstedet. Der er yderligere værktøjer til rådighed, der kan hjælpe med at diagnosticere et problem, som tracerouten afslører. Det er ikke altid muligt at finde kilden til et forbindelsesproblem ved hjælp af disse metoder, men de kan hjælpe med de fejlfindingsoplysninger, du giver til en internetudbyder eller anden enhed.