Fordelene ved at bruge en router til din computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En router er en type computernetværkshardware, der er i stand til at modtage indkommende datapakker og sende - eller routere dem til forskellige enheder. Mange hjemmebrugere har eksterne modemmer, der er tilsluttet direkte til computerens Ethernet-adapter for at oprette forbindelse til internettet. Brug af en router i din netværkskonfiguration kan have mange fordele i forhold til andre enkle opsætninger.

Sikkerhed

Når du bruger en router til at oprette et netværk, er din levende internetforbindelse tilsluttet routeren i stedet for at blive tilsluttet direkte til en computers Ethernet-adapter. Dette tvinger data til at passere gennem routeren, før det sendes ud til computere på netværket. Mange routere indeholder hardware firewalls, der giver dem mulighed for at filtrere og blokere potentielt skadelige data. Dette kan holde trusler som computervirus og anden malware mod at påvirke computere på dit netværk. Selvom du bruger et software firewall-program, kan en router's firewall give et ekstra beskyttelsesniveau.

LAN

Routere gør det muligt for brugerne at oprette lokale netværk (LAN), der kan tillade flere computere at få adgang til Internet via en enkelt internetforbindelse. Routere har typisk fire eller flere Ethernet-porte, som computere kan oprette forbindelse til ud over en port for at acceptere en indgående internetforbindelse fra et modem. Det betyder, at du ved at bruge en router kan tilslutte fire eller flere enheder til internettet, selvom du kun har et modem. Antallet af computere, du opretter forbindelse til dit LAN, kan udvides yderligere ved at forbinde andre netværksenheder til routeren. Du kan f.eks. oprette forbindelse til et netværkshub til routeren for at oprette flere porte til computere at forbinde til.

Trådløs forbindelse

En af de vigtigste fordele ved at bruge routere er potentialet for trådløs forbindelse. Mens nogle routere er designet udelukkende til ledninger via Ethernet-kabler, kan wi reless routere tillader computere at netværk med ledninger og RF signaler. Enhver computer, der har et trådløst adapterkort, der er tæt nok til routeren til at hente et signal, kan oprette forbindelse til det og få adgang til internettet og andre ressourcer på netværket. Dette er gavnligt for netværk på offentlige steder, da det giver folk mulighed for at oprette forbindelse uden at skulle lokalisere routeren og tilslutte kabler. Brug af en trådløs router kommer imidlertid med ulempen ved piggybackers: folk forsøger at oprette forbindelse til din router uden din tilladelse. For at forhindre uønskede forbindelser er det vigtigt at oprette trådløse sikkerhedsforanstaltninger og et netværkskodeord.