Sådan fejlfindes min bærbare computer, der ikke opretter forbindelse til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Powercycle alle netværksenheder. En god tommelfingerregel for ethvert internetforbindelse problem er at nulstille (også kaldet 'airgapping' eller 'powercycling') alle enheder. Dette vil næsten helt sikkert være det første skridt, som din internetudbyder teknisk support vil lede dig igennem, så det er en god ide at prøve det på egen hånd for at spare tid.

Find bredbåndsmodemet din internetudbyder er installeret på dit hus samt strømforsyningen, der forbinder det med en stikkontakt. Tag stikket ud af stikkontakten enten fra modemet eller fra stikkontakten. Du skal se alle lysene gå ud på modemets forside. lyset er stadig tændt på modemet, du tog ikke stikket ud af stikkontakten.

Lad modemet være stikket i ca. 30 sekunder, og sæt det i igen. På dette tidspunkt er det nødvendigt at drive strømmen uanset modem er tilsluttet. Hvis modemet er tilsluttet en router, skifte, hub eller anden netværksenhed, skal du tage strømforsyningen fra den pågældende enhed ud og genoprette den efter 30 sekunder. Hvis modemet er tilsluttet en computer eller en anden enhed, der bruges til gennemse internettet (som en spillekonsol), genstart den pågældende enhed.

Når alt er fuldt genstartet, skal du prøve internetforbindelsen igen. Hvis forbindelsen stadig ikke går igennem. Tag et dybere kig på, hvad der påvirker forbindelsen.

2.

Omgå alle netværksenheder. Tænk på dit hjemmenetværk som en langmetalkæde. Hver enhed - modemet, routeren, computeren - er et link i kæden. Hvis der kun er brudt et link, selvom alle de andre fungerer fint, vil det medføre, at hele kæden mislykkes.

Af denne grund skal du fjerne alle enheder, der går mellem dit bredbåndsmodem og din computer til diagnosticere, hvor forbindelsen fejler.

Find det ethernet- eller USB-kabel, der kommer ud af dit bredbåndsmodem, og hvis det er tilsluttet andet end en computer, skal du afbryde forbindelsen og stik den direkte i en af ​​ethernetporte på din computer. Powercycle modemet på den måde, der er beskrevet ovenfor, og test din internetforbindelse igen.

Hvis din forbindelse fungerer på dette tidspunkt, skal du kontakte producentens tekniske supportlinje eller den netværksenhed, dit modem tidligere var tilsluttet til og få dem til at fejlsøge enheden for at se, hvad der blokerer forbindelsen fra at gå igennem.

Hvis computeren stadig ikke går online, skal du køre nogle tests på computeren for at diagnosticere din internetforbindelse.

< p> 3.

Bestem den IP-adresse, som modemet sender til computeren. For Windows-maskiner skal du åbne menuen 'Start' og klikke på 'Alle programmer'. Klik på mappen 'Tilbehør' og højreklik på 'Kommandoprompt' i undermenuen Tilbehør. Vælg højreklik på menuen 'Kør som administrator'. Dette åbner et sort-hvidt DOS-promptvindue med en blinkende markør. Skriv kommandoen 'Ipconfig' og tryk på 'Enter' -tasten. Kommandoen vil sandsynligvis udgive masser af tekst. Se efter nummeret angivet ud for 'IP-adresse' eller 'IPv4-adresse' for en forbindelse mærket 'Ethernet Adapter Local Area Connection', 'Tunnel Adapter Local Area Connection' eller '1349 Connection.' Hvis de angivne tal starter med 192, 169 eller er alle nuller, indikerer dette, at computeren ikke modtager en gyldig IP-adresse fra modemet. Tryk på pil op, og du vil se 'Ipconfig' på kommandoprompen igen. Efter 'Ipconfig,' skriv en '/ release' og tryk enter igen. Tryk på pil op en gang til og slet alt efter fremad skråstreg. Skriv 'Forny', så hele kommandoen læser 'Ipconfig / renew' og tryk på 'Enter' -tasten. Dette skal udgive alle forbindelsesoplysninger igen. Hvis output nu viser en IP-adresse, der ikke starter med 192, 169 eller alle nuller, har denne computer nu fået en gyldig IP-adresse fra modemet, og du kan prøve forbindelsen igen.

På Mac-maskiner, kan du bestemme computerens IP-adresse ved at åbne ikonet 'Netværk' fra ikonet 'Systemindstillinger'. Øverst på skærmen vil du læse 'Indbygget Ethernet' og vil oprette en IP-adresse i teksten til ret. Igen kan du genkende et problem ved at kigge på alle nuller eller en IP, der begynder med 192 eller 169. For at få en ny IP fra modemet skal du klikke på knappen 'Konfigurer' og klikke på 'Forny DHCP Lease.' Kontroller om Forbindelsen fornyes med samme 192, 169 eller nuller IP, eller hvis den giver en gyldig IP efter fornyelse.

En gyldig IP skal give dig mulighed for at gå online. Hvis ikke, kan der være et dybere forbindelsesproblem.

4.

Kontakt din internetudbyderes tekniske supportlinje. Grunden til, at din internetudbyder har en teknisk supportlinje, er at sikre, at din tjeneste fungerer. Hvis du kontakter dem, kan du straks fortælle dig, om du måske er en del af et internetudfald eller hvis der er et andet signalproblem, der forhindrer modemet i at gå online.

Der er mange årsager til, at en computer muligvis ikke kan oprette forbindelse til internettet. Fejlfinding af forbindelsen for at finde ud af, hvad der forhindrer forbindelsen fra at gå online, kan være en lang proces, men de fleste trin er enkle og brugervenlige. Moderne computere giver flere måder til fejlfinding af din internetforbindelse hjemmefra uden at skulle kontakte din internetudbyder (ISP).