Sådan hentes CVS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til CVS-downloadwebstedet på http://ftp.gnu.org/non-gnu/cvs/. CVS kan også downloades fra GNU Mirror-listen i afsnittet Referencer.

2.

Bestem hvilken version af CVS du skal downloade, som varierer af dit hardware- og operativsystem . Windows-brugere skal bruge x86-ve-mappen.

3.

Download den binære software, hvis du vil bruge standardversionen af ​​softwaren. Dette er en komplet version af softwaren, klar til at køre på din computer.

4.

Download kildekoden, hvis du vil bruge en midlertidig opdatering af CVS eller hvis din arbejdsgruppe skal indarbejde ændringer i softwaren, inden den bruges. Kilden kode skal kompileres til dit operativsystem, før det kan bruges; instruktioner til kompilering er inkluderet i kildekoden.

Det samtidige versionssystem eller CVS er en fælles metode til at styre softwareudvikling på tværs af en distribueret arbejdsgruppe. Filerne gemmes i et centralt lager, som alle har adgang til. Når en fil skal ændres, kontrollerer et holdmedlem filen filen ud af lageret, som derefter markeres for at angive, at filen revideres. Den nye version gemmes sammen med alle ældre versioner, når filen kontrolleres igen. Fejl i opdateringer kan 'rulles tilbage' ved at vende tilbage til tidligere versioner af filen i arkivet.