Voksen internet sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Personlige data Beskyttelse af dine personlige data er nummer 1-nøglen til internetsikkerhed. Ifølge USAA Educational Foundation og Washington State Office of Attorney General indeholder personoplysninger oplysninger som dit navn, adresse, alder, socialsikringsnummer, din arbejdsplads, telefonnumre og navne på venner og familie. Kyndige personer kan bruge disse oplysninger til at begå bedrageri over for dig, stjæle din identitet eller endog finde dig til at gøre dig fysisk skade.

Systembeskyttelse

Selvom du tager forholdsregler med dine personlige data, kan du stadig placere risikerer dig selv ved ikke at sikre din computer korrekt. Virksomheder bruger din internethistorie til ikke kun at overvåge de slags websteder, du besøger (nyttigt til markedsføringsformål), men også at hente data som adgangskoder. Hvis dit system ikke er sikkert, kan en skurk overtager din computer fuldstændigt og få hver usikker fil, du har på dit drev.

Internetsikkerhed på arbejdspladsen

Fra 2010 har computere drastisk ændret den måde virksomhederne gør det muligt for medarbejdere at e-maile et regneark til en person i en anden afdeling. I betragtning af at data fra Computer Forensic Recruiter 2007 viste, at så meget som 90 procent af virksomhederne rapporterede et internet sikkerhedsproblem i en 12 måneders periode, Dette er et stort risikoområde. Voksne internetsikkerhed på arbejdspladsen indebærer at sikre, at virksomhedens netværk også er sikre, og at virksomheden præcist beskriver, hvordan det vil bruge de data, som ansøgere eller medarbejdere giver dem.

Fælles problemer for voksne

Voksne står over for internetproblemer, som også er fælles for unge børn og teenagere, som f.eks. seksuelt forbigående og cyberstalking. Men de er i særlig risiko for økonomisk svig, ifølge Computer Forensics Recruiter.

Tips

Data fra USAA Educational Foundation og Washington State Office of Attorney General foreslår, at voksne kan være sikre ved:

Altid logge af og lukke deres computer, når det ikke er i brug;
Installation og opsætning af firewalls og antivirus / anti-spyware programmer;
Opsætning af stærk kryptering inden for routerindstillinger;
Brug af komplekse adgangskoder, der er signifikante i længden;
Making sikker på at rydde cookies og midlertidige filer;
Bliv bekendt med sproget og udseendet af phishing-e-mails (spam-e-mails, der ofte beder om finansiel eller kontooplysninger); og
Undgå at downloade vedhæftede filer fra ukendte personer. Internettet giver værdifulde muligheder for voksne til at deltage i underholdning, drive forretning og etablere relationer. Men voksne, som børn, åbner sig for skjulte farer, når de opretter forbindelse til World Wide Web. Det betyder ikke, at voksne skal stoppe med at bruge internettet. Det betyder bare, at voksne skal være opmærksomme på de farer, som internettet præsenterer, og at de skal tage nogle forholdsregler for at forhindre problemer.