Definition af trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hub

I de fleste hjemmiljøer kræver trådløs internetadgang, at mindst en computer fungerer som hub. Denne computer vil være direkte forbundet til internettet via kabel, DSL eller lignende service. For at en computer skal fungere som et internet-hub, skal computeren også være forbundet til en trådløs router.

Trådløs router

En trådløs router sender internetforbindelsen og styrer og sekvenserer afsendelse og modtagelse af datapakker. < h2> Hot spots På offentlige steder som lufthavnsterminaler eller kaffebarer kan bærbare brugere med trådløse forbindelser oprette forbindelse til internettet via et hotspot. En hot spot er stort set adgangspunktet, hvorfra det trådløse signal udsendes.

Hastighed

De hurtigste forbindelser lige nu er 802.11a og 802.11g, som giver forbindelser med en maksimal hastighed på 54 Mbps.

Wi -fi

Begrebet Wi-Fi bruges ofte interchangeably med trådløst internet. I sin enkleste form giver en trådløs internetforbindelse adgang til internettet via airwaves. En bruger med trådløst internet behøver ikke en fast forbindelse. Fordelene er mange: flere computere kan dele en enkelt internetforbindelse, brugerne kan få adgang til internettet fra ethvert punkt inden for signalets rækkevidde; i nogle tilfælde får hele kvarterer adgang til internettet via trådløs, hvilket reducerer infrastrukturomkostningerne kraftigt.