Sådan ændres kanalen på en gratis WiFi-forbindelse med ingen router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tryk på tasterne Windows logo og 'R' samtidigt for at vise dialogboksen 'Kør'. Skriv 'devmgmt.msc' uden anførselstegn i boksen og tryk 'Enter'. Windows-enhedsadministratoren vises.

2.

Dobbeltklik på 'Netværksadaptere' for at udvide kategorien.

3.

Højreklik på din trådløse netværkskort, og klik på 'Egenskaber'.

4.

Klik på fanen 'Avanceret', og klik derefter på 'Ad hoc Channel 802.11' under 'Property' venstre side af vinduet.

5.

Brug pilene i højre side af vinduet til at ændre kanalen. Sørg for at du og din ad hoc-netværkspartner vælger den samme kanal.

6.

Klik på 'OK' for at gemme ændringen, og luk derefter enhedsadministratoren.

Tips og advarsler

  • Instruktionerne her er specifikke for trådløse adaptere fremstillet af Intel. Selv om ad hoc-kanalen kan ændres på andre typer trådløse adaptere på samme måde, kan den nøjagtige formulering, der vises i enhedsadministratoren, afvige en smule.
  • Når to computere opretter forbindelse til hinanden trådløst uden hjælp af en trådløs router eller adgangspunkt, kaldes det en 'ad hoc' netværksforbindelse. Som med enhver anden form for trådløs kommunikation er ad hoc-netværk udsat for interferens, hvis der allerede er omfattende trådløs aktivitet i området. Dette kan føre til udfald og dårlig ydelse. Skift ad hoc-kanalen på din trådløse adapter, hvis du ikke kan opretholde en pålidelig forbindelse i et område med stor interferens.