Sådan gendannes slettede filer fra netværksdrev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer et stykke filgendannelsessoftware som Recuva, Undelete eller NTFS Undelete. Installer denne hardware til computeren, som er fysisk fastgjort til netværksdrevet. Nogle af disse programmer er freeware (som Recuva og NTFS Undelete), så vælg den der bedst passer til dit budget. Generelt er den bedste tilgang at starte med et stykke gratis software for at se om du kan udføre opsvinget, og derefter flytte til dyrere software.

2.

Kør dit valgte filgendannelsesprogram. Ved opstart vil scanningssoftwaren scanne din harddisk for nylig slettede filer og mapper og vise en liste over genoprettelige filer på skærmen. Dette er muligt, fordi en fil ikke fjernes fra drevet ved sletning, men ændres kun til noget, der ikke kan genkendes af dit operativsystem.

3.

Vælg filen til være 'nulstillet' og klik på 'Gendan' knappen for at gendanne den til din harddisk. Dette vil simpelthen ændre filen tilbage til dets oprindelige navn, så det igen kan ses af operativsystemet.

4.

Gentag så ofte som nødvendigt for at gendanne yderligere filer fra drevet.

Et netværksdrev er et delt drev, der kan åbnes af ethvert medlem af netværket og er nyttigt som en slags fælles lagerplads. Der kan imidlertid ske ulykker med et delt drev, da en bruger vil kunne ødelægge data fra en anden bruger. Næsten alt kan hentes fra en computers harddisk, men kræver kun brug af et enkelt stykke filgendannelsessoftware.