Sådan konfigureres en DHCP Windows 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Administrative Tools', og dobbeltklik derefter på 'DHCP.'

2.

Klik på servernavnet i vinduet til venstre. Højreklik på servernavnet og vælg 'Tillad', hvis der er et rødt stopikon under servernavnet. Det røde stopikon betyder, at serveren ikke er autoriseret til at være vært for DHCP. Når du har godkendt det, vises et grønt ikon.

3.

Højreklik på servernavnet igen og vælg 'Nyt område'. En guide starter, der hjælper dig igennem processen. Klik på knappen 'Næste' på åbningsskærmen.

4.

Indtast det område af IP-adresser, du vil have serveren tildelt. Sørg for, at dit anvendelsesområde dækker antallet af computere på netværket. Hvis du f.eks. Har 10 computere på netværket, skal du tildele et IP-område, der giver mulighed for 20 computere. Dette giver dig mulighed for at vokse med flere computere. Et typisk område for et lille netværk er 192.168.1.2 til 192.168.1.50. Klik på knappen 'Næste'.

5.

Indtast eventuelle IP-adresser, du vil ekskludere. Disse IP-adresser er dem, der er statisk tildelt, såsom router-IP'er, servere og printere. Da disse IP-adresser er taget, tilføjer du dem i ekskluderingslisten for at sikre, at klientcomputere er tildelt dem. Klik på knappen 'Næste'.

6.

Indtast en standard gateway-IP. Dette er routeren på dit netværk. For hjem- eller mindre kontorsnetværk er dette den router, der giver dit netværk adgang til internettet. Klik på knappen 'Næste', og klik derefter på knappen 'Afslut' på oversigtsskærmen. DHCP er nu konfigureret.

Dynamisk værtskonfigurationsprotokol (DHCP) er en konfiguration på en Windows 2000-computer, der serverer IP-adresser til klientcomputere. Hvis du ikke har en router på dit netværk, der er vært for DHCP, kan du bruge din Windows 2000-maskine til at gøre IP-adresser dynamiske. Brug af DHCP er mindre vedligeholdelse for netværksingeniøren, fordi IP'er ikke behøver at spores og manuelt konfigureres til hver ny pc installeret på netværket. DHCP-tjenesten skal allerede være installeret på din Windows 2000-server inden konfigurationen.