Sådan opbygger du din egen NAS-opbevaring

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb eller genbrug et bundkort med integreret video og 1 GBps netværksgrænsefladehastighed, en processor, 2 GB RAM, en lille harddisk, et cd / dvd-drev og et computerhus. Hvis du køber komponenterne nye, skal du gå med low-power komponenter, da NAS'en løber hele dagen lang. Køb et hardware RAID-kort med 4 til 8 porte afhængigt af dit budget.

2.

Køb 4 til 8 harddiske af samme model og størrelse. Repurposing harddiske til RAID er ikke praktisk, da RAID-systemet kun bruger så meget plads på den største harddisk, som er tilgængelig på den mindste harddisk. Køb også en UPS (uafbrudt strømforsyning), der giver mulighed for 10-15 minutter backup strøm til NAS. For at undgå at skulle åbne sagen hver gang du skal skifte et drev på grund af fejl eller opgradering, køb en hot swap SATA-bakke.

3.

Installer processor på bundkortet , så sørg for, at tungen på processorens stikkontakt er rettet mod sporet på processoren. Installer processorens køleskab efter anvisningerne, og sørg for, at køleskabet ikke bevæger sig. Installer RAM-hukommelsen, igen justere rillen på hukommelsestiften med tungen på hukommelsessporet. Installer bundkort, lille harddisk og cd / dvd inde i sagen. Tilslut alle strømkablerne i overensstemmelse med bundkortets manual.

4.

Installer RAID-kortet i den korrekte slot. Installer den varme byttebakke i sagen og tilslut strømmen og SATA kabler til RAID-kortet. Fjern hver enkelt bakke og installer harddiske i dem. Udskift bakkerne. Bemærk, hvilken harddisk der er tilsluttet til hvilken RAID-kortport. Skriv ned disse oplysninger på et klistermærke og hold det fast på siden af sagen - det vil være nyttigt, hvis en drev fejler. Sæt netledningen i stikkontakten, og sørg for at alle fans og harddiske spinder.

5.

Installer det valgte operativsystem De enkleste open source-løsninger er Openfiler og FreeNAS, og begge vil guide dig gennem installationen af ​​operativsystemet. De giver også en letforståelig webgrænseflade til at styre din NAS.

Tips og advarsler

  • Den lille harddisk, der er vært for operativsystemet, behøver ikke at blive sluttet til RAID-kortet.
  • Et NAS- eller netværkstilsluttet lager er, som navnet antyder, en netværkscomputer dedikeret til datalagring. NAS vil gøre det muligt for dig at gemme alle de data, som alle vil have adgang til, såsom video, musik og fotos på et centralt sted. NAS giver også en vis grad af redundans, der normalt ikke findes i en almindelig computer ved hjælp af RAID (redundant array af uafhængige drev). RAID vil tillade en eller to drev at mislykkes uden at miste data gemt på NAS.