Sådan installeres en Print Spooler Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Vælg guiden 'Configure Your Server'. Dette åbner en installations- og konfigurationsguide, der styrer dig gennem processen. Klik på knappen 'Næste'.

2.

Vælg 'Print Server' i serverrollevalg. Klik på knappen 'Næste'.

3.

Vælg printerdriverne til printerne på netværket. Driverne bruges af klientcomputere til at bruge printere. Klik på knappen 'Tilføj' for at installere hver driver. Indtast et venligt navn for hver printer, der er installeret, så brugerne genkender printerdriverne. Når du har tilføjet dem alle, skal du klikke på knappen 'Næste'.

4.

Klik på 'Del' -knappen. Dette giver brugerne mulighed for at se printerne ved at gennemse serverressourcerne Du kan også indtaste en beskrivelse for at placere printeren. Klik på knappen 'Næste'.

5.

Klik på valgfrit 'Udskriv en testside' for at teste om printeren er funktionel. Luk vinduet med konfigurationsvalg.

Print spool servere bruges på netværk til at samle ressourcer til printere på en hovedcomputer med masser af hukommelse for at opfylde opgaverne på flere computere. En printerserver tillader også administratorer at styre deling og adgang til de forskellige printere på netværket. Installation af en udskrivningsspoletjeneste på en Microsoft Windows 2003-server udføres via et par indstillinger i Administrative værktøjer.