Sådan konfigureres fjernadgang til Windows Vista Ultimate

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn startmenuen i Windows, højreklik på 'Computer' og vælg 'Egenskaber'. Dette vil medføre systemkontrolpanel.

2.

Vælg 'Fjernindstillinger' i venstre navigationslinje. Dette åbner vinduet Systemegenskaber.

3.

Vælg fanen 'Fjern', hvis den ikke åbnes automatisk.

4 Kontroller, at afkrydsningsfeltet Fjernhjælp er markeret. Vælg 'Tillad forbindelser fra computere, der kører en version af fjernskrivebordet (mindre sikkert).' Dette tillader forbindelser fra enhver version af Windows, ikke kun de nyere operationer systemer.

5.

Vælg 'Tilføj brugere' og vælg 'Tilføj'. Indtast navnet på den bruger, du vil tillade fjernadgangsrettigheder til og klik på 'OK' Efterfulgt af 'Anvend'.

Tips og advarsler

  • Hvis du kun skal få adgang til computeren via et andet Vista eller Windows 7-system, kan du vælg den tredje mulighed, 'Tillad kun forbindelser fra computere, der kører fjernbetjening med Netværksniveau Authentication (mere sikker)' i indstillingerne for fjernskrivebord i vinduet Systemegenskaber.
  • Sørg for, at du ved, hvem der får adgang til din computer. Åbning af din computer til en ukendt enhed kan vise sig at være en stor sikkerhedsrisiko.
  • Konfiguration af din computer til fjernadgang er en god ting at gøre, hvis din go-to-guy til computerfejlfinding er væk. De fleste afslappede computerbrugere ville gå tabt, hvis noget skulle gå galt med deres system. Aktivering af fjernadgang gør det muligt for en mere vidende person at få adgang til den pågældende computer via en anden computer over internettet, hvilket gør tweaks og ændrer som nødvendigt for at få alt til at køre glat igen.