Sådan testes et trådløst netværkskort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om det trådløse kort er korrekt genkendt af computeren. Udfør dette ved at navigere til menuen 'Start', derefter til 'Kontrolpanel' og derefter til 'Enhedshåndtering.' Derefter åbnes muligheden for 'Netværksadaptere.' Du skal se dit trådløse kort på listen. Dobbeltklik på den, og computeren skal vise 'denne enhed fungerer korrekt.'

2.

Test dit trådløse kort ved at se, om du kan registrere trådløse netværk. Gå til menuen 'Start', derefter til 'Kontrolpanel' og derefter til 'Netværk og delingscenter'. Klik på indstillingen for at 'Opret forbindelse til et netværk.' De tilgængelige trådløse netværk i dit nabolag skal vises på skærmen. Bemærk, at dette kun vil fungere, hvis du allerede har oprettet dit eget netværk, eller hvis dine naboer har et trådløst netværk, så vær ikke foruroliget, hvis du ikke kan se nogen netværk, hvis ingen rent faktisk eksisterer.

3 .

Ping websites til at teste evnen på dit trådløse kort, hvis du er knyttet til et netværk og internettet. 'Pinging' et websted sender en lille smule data til webstedet og måler den tid, det tager at få dataene til at returnere. Udfør dette ved at navigere til menuen 'Start' og derefter skrive 'cmd' i søgefeltet. Klik på 'cmd' -programmet, der ser ud til at blive taget til en DOS-prompt. Indtast 'Ping' efterfulgt af et mellemrum og navnet på et websted (for eksempel 'ping www.google.com'). Hvis alle dine testpakker sendes og modtages uden problemer, fungerer dit kort fint.

Et trådløst adapterkort (eller netværk) er en enhed, der bruges til at lade computeren sende og modtage et trådløst signal til kommunikation via et netværk. Når du har installeret dit trådløse kort, vil du naturligvis teste det for at se, om installationen var en succes. Dette kan opnås på en række måder, så vælg den eller de metoder, der er mest til din smag. Testprocessen skal ikke tage længere end 10 til 20 minutter.